Δείτε γιατί το νερό που λούζετε τα μαλλιά σας ξεθωριάζει ή αλλοιώνει το χρώμα τους

Αν τα μαλλιά σας δείχνουν θαμπά και άτονα και το χρώμα τους ξεθωριάζει όσο περνάνε οι μέρες τότε μάλλον πρέπει κάτι να κάνετε με το λούσιμο και το νερό το οποίο κατά πάσα πιθανότητα σκληρό.

Το σκληρό νερό μειώνει την ένταση του χρώματος των μαλλιών σας και κάποιες φορές τους χαρίζει ένα πράσινο ή πορτοκαλί τόνο ειδικά αν είναι ξανθά ή με ανταύγειες. Παράλληλα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα ξηραίνει και να καταστρέφει την τρίχα ειδικά στις άκρες. Οι ειδικοί λένε πως πράγματι το σκληρό νερό που τρέχει από το ντους δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα.

Και λογικά θα με ρωτήσετε

τι είναι επιτέλους το σκληρό νερό;

Το νερό χαρακτηρίζετε σκληρό όταν περιέχει στη σύνθεση του κάλσιο, μαγνήσιο και μερικές φορές μεταλλικά άλατα. Το συγκεκριμένο νερό, εκτός από τα μαλλιά, μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα και να δημιουργήσει θαμπάδες στα πιάτα και τα ποτήρια και στάμπες στην μπανιέρα.

Τι κάνει το σκληρό νερό στα μαλλιά σας;

Αν δεν είστε σίγουρες για το νερό που λούζετε τα μαλλιά σας και πιο συγκεκριμένα αν ευθύνεται για τη φθορά τους θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στα σημάδια. Για παράδειγμα το χρώμα ξεθωριάζει αμέσως μετά το λούσιμο κάτι που θα δείτε μόλις τα στεγνώσετε. Επίσης οι άκρες τους είναι μπερδεμένες και δεν χτενίζονται εύκολα ενώ το σαμπουάν απλώνετε με δυσκολία.

Τι πρέπει να κάνετε

Οι ειδικοί λένε ότι η καλύτερη λύση είναι έαν φίλτρο που τοποθετείται στη βρύση και φιλτράρει το νερό. Στην περίπτωση που τα μαλλιά σας έχουν πράσινη ή πορτοκαλί απόχρωση θα χρειαστεί να επισκεφτείτε τον haircolorist αφού μόνο αυτός μπορεί να τις απομακρύνει. Παράλληλα μπορείτε να απλώσετε ένα pre-shampoo προϊόν σε μορφή κεριού το οποίο προστατεύει την τρίχα από το σκληρό νερό.

Απ’ όλα όσα λένε οι ειδικοί εμείς θα σας προτείναμε το φίλτρο το οποίο είναι μια μόνιμη λύση.

Διαβάστε ακόμη:

Η Jennifer Lawrence αποδεικνύει ότι το hair look της Meghan Markle είναι ιδανικό ακόμη και για μια χαλαρή βόλτα στο Manhattan

To τρικ των nail experts για τέλεια χέρια και δάχτυλα

Keywords
Τυχαία Θέματα