Δείτε πως θα αποφύγετε τους ερεθισμούς που προκαλεί στην επιδερμίδα η μάσκα προστασίας

Η μάσκα προστασίας έχει γίνει το μόνιμο αξεσουάρ τον τελευταίο καιρό. Άλλωστε πρέπει να προσέχουμε όλοι πολύ και τα έχουμε πάει υπέροχα μέχρι τώρα. Τη φοράμε κάθε φορά που πρέπει να βγούμε από το το σπίτι αλλά και αν έχουμε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένους.

Το κακό είναι πως η μάσκα δημιουργεί ερεθισμούς στο δέρμα αφού κλείνει τους πόρους. Επίσης κάθε υπόλειμμα από προϊόντα μακιγιάζ, η λιπαρότητα που εκκρίνει η επιδερμίδα και η σκόνη “κολλούν” στη μάσκα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοκκινίλες αλλά και σημάδια ακμής στα σημεία που καλύπτει η μάσκα. Σε ακραίες περιπτώσεις,

όπως είναι οι νοσηλευτές και οι γιατροί δημιουργούν έντονα σημάδια που μοιάζουν με έγκαυμα.

Οι δερματολόγοι λοιπόν επιμένουν πως όσο καιρό χρειαστεί να φοράμε όλοι τις μάσκες μας θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά στις συμβουλές τους.

Προσοχή στο υλικό της μάσκας: Καλό είναι να αποφεύγετε τα συνθετικά υφάσματα και να επιλέγετε μάσκες που είναι φτιαγμένες από φυσικά όπως για παράδειγμα το βαμβάκι. Είναι τα μοναδικά που αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει και ταυτόχρονα προσφέρουν υψηλή προστασία.

Αφήστε το μακιγιάζ για αργότερα: Αν μπορείτε, είναι καλό να μην απλώνετε προϊόντα μακιγιάζ στην επιδερμίδα τη συγκεκριμένη περίοδο και ειδικά φον ντε τεν και πούδρα. Σε συνδυασμό με τη μάσα δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στους πόρους και τη λιπαρότητα με αποτέλεσμα τα σημάδια να είναι πιο έντονα.

Αποφύγετε τις δυνατές φόρμουλες καθαριστικών και απολεπιστικών: Επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης με απαλή σύνθεση και ελαφριά υφή. Οι πιο βαριές φόρμουλες ενισχύουν την ξηρότητα και κατά προέκταση τους ερεθισμούς. Αν ταλαιπωρείστε ήδη με σημάδια ακμής πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης με σαλικυλικό οξύ που καθαρίζουν σε βάθος και ανοίγουν τους πόρους.

Πλένετε την επιδερμίδα αφού βγάλετε τη μάσκα: Είναι κανόνας. Αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας και στη συνέχεια το πρόσωπο σας ώστε να απομακρύνετε κάθε ίχνος λιπαρότητας. Ακόμη καλύτερα χρησιμοποιείστε μια αντιβακτηριακή, τονωτική λοσιόν.

Διαβάστε ακόμη:

Τα 5 ωραιότερα αρώματα της Άνοιξης

Δείτε γιατί οι celebrities βάφουν τα μαλλιά τους μπλε

Keywords
Τυχαία Θέματα