Δείτε πως θα κάνετε απολέπιση χωρίς να βλάψετε την επιδερμίδα σας

Η απολέπιση είναι ένα αναγκαίο μέρος της περιποίησης της επιδερμίδας. Μετά τον καθαρισμό που είναι το πρώτο και τελευταίο βήμα καθημερινά η απολέπιση είναι το αμέσως επόμενο. Όχι δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά scrub αλλά 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες του.

Επίσης οι facialists επιμένουν πως πρέπει να μάθετε το σωστό τρόπο ώστε αν μη βλάψετε την επιδερμίδα σας. Η απολέπιση ναι μεν απαλύνει την επιδερμίδα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αντιμετωπίζει δραστικά τα σημάδια ακμής αλλά και τις δυσχρωμίες αλλά παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει κνησμό, κοκκινίλες

και ερεθισμούς.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τις συμβουλές των ειδικών που ακολουθούν:

Σε κάθε νέα γυναίκα τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από την επιδερμίδα κάθε 28 ημέρες σε αντίθεση με όσες βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία όπου φτάνουν τις 40, 60 ή και 80 ημέρες. Αυτό σημαίνει όπως καταλαβαίνετε ότι οι γυναίκες άνω των 40 πρέπει να κάνουν πιο συχνά απολέπιση απ’ ότι οι νεότερες. Τα νεκρά κύτταρα μπλοκάρουν τους πόρους με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι θαμπό και άτονο.

Πως πρέπει να κάνετε απολέπιση: Υπάρχουν δύο ήδη, το φυσικό και το χημικό peeling. To φυσικό γίνεται με τα παραδοσιακά προϊόντα απολέπισης και το ειδικό βουρτσάκι. Οι ειδικοί θεωρούν πως είναι η καλύτερη λύση για γυναίκες με πολύ ευαίσθητο δέρμα ή rosacea και όχι για όσες έχουν κανονικό ή ξηρό δέρμα οι οποίες είναι προτιμότερο να ακολουθήσουν τη μέθοδο του χημικού. Το χημικό peeling γίνεται με οξέα και θα πρέπει να επισκεφθείτε την αισθητικό σας.

Το χημικό peeling γίνεται με AHA και ΒΗΑ. Τα AHA (A-υδροξυοξέα) είναι ότι καλύτερο για τις κανονικές, ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες αφού προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία και περιλαμβάνονται και σε προϊόντα απολέπισης που μπορείτε να κάνετε μόνες στο σπίτι.

Τα BHA (B-υδροξυοξέα) είναι κατάλληλα για τις λιπαρές επιδερμίδες καθώς κι εκείνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής. Πρόκειται για το σαλικυλικό οξύ που προτείνουν όλοι οι δερματολόγοι για την αντιμετώπιση των σημαδιών και της λιπαρότητας.

Κεντρική photo: Stephen Lovekin/Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε ακόμη:

Castle bob: Δείτε το κούρεμα που υιοθέτησαν τα it girls και έρχεται από τα μακρινά 20’s

Δείτε το φυσικό έλαιο που πρέπει να χρησιμοποιείτε μετά το ξύρισμα

Keywords
Τυχαία Θέματα