Έχουν σκουρύνει οι μασχάλες σας; Δείτε το λόγο αλλά και τον τρόπο να το αντιμετωπίσετε!

Οι μασχάλες είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Γνωρίζουμε πως το φροντίζετε καθημερινά ενώ κάνετε ντους αλλά και μετά απλώνοντας το αγαπημένο σας αποσμητικό.

Παρ’ όλα αυτά όμως τον τελευταίο καιρό έχετε παρατηρήσει πως έχουν σκουρύνει. Όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε. Οι ειδικοί σας εξηγούν τα πάντα.

Σημαντικό ρόλο παίζει το αποσμητικό σας μιας και αφήνει λεκέδες και υπολείμματα που δημιουργούν τον συγκεκριμένο τόνο στις μασχάλες. Παράλληλα τις

επηρεάζει και η τριβή με τα ρούχα, ειδικά αν είναι στενά και περιέχουν στην σύνθεση τους nylon.

Αν τις ξυρίζετε, τότε η τριβή σε συνδυασμό με το ξυράφι προκαλούν επίσης το συγκεκριμένο σύμπτωμα. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως καλό είναι να αποφύγετε για λίγο τη χρήση του αποσμητικού ή να χρησιμοποιήσετε μια φόρμουλα με φυσικά συστατικά.

Παράλληλα επιλέξτε πιο φαρδιά ρούχα από βαμβάκι ή μετάξι. Όσον αφορά τώρα στο ξύρισμα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι αποτρίχωση με κερί (αν το αντέχετε) ή ακόμη καλύτερα με λέιζερ που θα σας απαλλάξει μια και καλή από την τριχοφυΐα.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να εξαφανίσετε τον σκούρο τόνο άμεσα; Ένα μόνο θα σας πούμε: Λεμόνι. Ναι, είναι εκείνο που θα σας βοηθήσει όσο τίποτε άλλο. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε το στις μασχάλες σας λοιπόν.

Αφήστε το να δράσει για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια κάντε ένα χλιαρό ντους. Αποφύγετε να απλώσετε αποσμητικό αμέσως μετά. Μπορείτε να απλώσετε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M E L I S S A B A R R E R A (@melissa___barrera) στις 17 Ιούν, 2020 στις 6:01 πμ PDT

Και κάτι ακόμη: Μην εκτεθείτε στον ήλιο αμέσως μετά γιατί υπάρχει περίπτωση να προκληθούν ερεθισμοί και κοκκινίλες.

Διαβάστε ακόμη:

Φανταστική DIY μάσκα με κουρκουμά: Φτιάξτε την και χαρίστε στο δέρμα σας λάμψη και ενυδάτωση!

10 υπέροχα nail art που θα σας εμπνεύσουν -Από γραμμές με neon, dots και floral, μέχρι pastel!

Keywords
Τυχαία Θέματα