Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς

Πέθανε στα 82 του χρόνια ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από τις αναρτήσεις στα social media που έκαναν η σύζυγος και η κόρη του ηθοποιού.

«Έφυγε σήμερα, τόσο ξαφνικά, ο Χρήστος Ζορμπάς, Καλό ταξίδι αγαπημένε μας!!» αναφερόταν στην ανάρτησή τους.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Χρήστος Τζορμπατζόγλου και είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες αλλά και γνωστά σήριαλ όπως η “Γειτονιά μας” ο Μεθοριακός Σταθμός αλλά και ο “Θάνατος του Τιμόθεου

Κώνστα”.

Πολλές από τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε απέσπασαν βραβεία. Μεταξύ αυτών και «Οι σιλουέτες» του Κωστή Ζώη, «Ανοιχτή επιστολή» του Γιώργου Σταμπουλόττουλου, «Το κορίτσι του 17»»του Πέτρου Λύκα, η «Ορέστεια» του Βασίλη Φωτόπουλου, «Βυζαντινή Ραψωδία» του Γιώργου Σκαλενάκη, «Η Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού αλλά και η «Κάθοδος των 9» του Χρήστου Σιοπαχά που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ της Μόσχας.

Πήρε επίσης μέρος σε πολλές σε θεατρικές παραστάσεις που άφησαν εποχή όπως:«’Ανθρωποι και ποντίκια», «Τσάι και συμπάθεια», «Οιδίποδας τύραννος» ενώ έβαλε την σφραγίδα του και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές όπως οι  «Μεθοριακός σταθμός», «Η Γειτονιά μας», «Ανατολικός Άνεμος», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα» κ.α. .

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως η καλύτερη παράσταση που είχε  παίξει  ήταν η «Όπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, με πρωταγωνιστές την Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο.

Διαβάστε ακόμα:

Συγκινεί η Βικτώρια Καρύδα – Οι φωτογραφίες με τον σύζυγό της και το μήνυμα της

Ζέτα Καραγιάννη: Το συνταρακτικό μήνυμα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ έναν χρόνο μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο

Βαγγέλης Χατζηνικολάου: Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της Ελένης Ράντου για τον θάνατο του ηθοποιού

Keywords
Τυχαία Θέματα