Ο σύγυζός μου δεν αντέχει να βλέπει τους γονείς μου -Τι να κάνω;

Κορίτσια μέσα από αυτή τη στήλη στο faysbook.gr με τίτλο SEX TALK θα μιλάμε για όλα τα θέματα που αφορούν στο σεξ και τις σχέσεις που όλες μας καίνε και θα φροντίζω εγώ, η Δανάη, μέσα από τις προσωπικές μου εμπειρίες και τις γνώσεις μου να βάζω τέλος στα αδιέξοδά σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στείλετε το πρόβλημά σας με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook, @facebook.gr. Τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω μου.

Kαλησπέρα και μπράβο για όλο το site. Tα θέματα ομορφιάς

είναι τα αγαπημένα μου και πρόσφατα είδα αυτήν την στήλη κι ένιωσα την ανάγκη να πω κι εγώ κάπου αυτό που με πνίγει. Είμαι 37 ετών, παντρεμένη από τα 25 με το σύζυγό μου κι έχουμε ένα κοριτσάκι 11 ετών. Δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα μεταξύ μας…όταν είμαστε οι 3 μας στο σπίτι. Δημιουργείται όμως πάντα πρόβλημα, όταν συνυπάρχουμε με τους γονείς μου. Είτε το καλοκαίρι που πηγαίνουμε για διακοπές στο πατρικό μου στην Κέρκυρα (όπου μένουν μόνιμα οι γονείς μου), είτε όταν έρχονται στην Αθήνα για κάποιες μέρες, ο σύζυγός μου …μεταλλάσσεται. Γίνεται απότομος μαζί τους αλλά και μαζί μου, βρίσκει πάντα αφορμές να φύγει από το σπίτι για να μην τους συναναστρέφεται ενώ σχεδόν πάντα είναι ειρωνικός χωρίς πραγματικά κανέναν λόγο. Όταν το είχαμε συζητήσει , μου απάντησε πως ήταν ιδέα μου. Αυτό στην αρχή του γάμου μας. Από τότε, ενώ συνεχίζει η μετάλλαξη του, δεν θέλησα να του κάνω καμία κουβέντα αλλά κάθε μα κάθε φορά νιώθω τόσο άβολα που θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Μέχρι και η μικρή μας με ρώτησε το καλοκαίρι, “Μαμά, γιατί ο μπαμπάς δεν αγαπάει τον παππού;”. Δεν ήξερα τι να απαντήσω! Τον Νοέμβριο, θα έρθει ο πατέρας μου για μία επέμβαση και τρέμω να πω στον σύζυγό μου ότι θα πρέπει να τους φιλοξενήσουμε για 2 εβδομάδες. Πώς μπορώ να τους φέρω πιο κοντά; Αλήθεια δεν ξέρω πώς να το χειριστώ… Σας ευχαριστώ, Λαμπρινή.

Λαμπρινή μου, δυστυχώς το κεφάλαιο “σχέση ζευγαριού με πεθερικά”, ούτε ανοίγει πρώτη φορά με σένα, ούτε θα κλείσει ασφαλώς με τη δική σου ιστορία. Το θέμα είναι πόσο πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς, για να γίνουν πιο ομαλές οι σχέσεις ανάμεσα στον σύζυγό σου και τους γονείς σου. Γιατί από την συνοπτική ομολογουμένως περιγραφή σου, αντιλαμβάνομαι πως κουκουλώνεις συμπεριφορές τη στιγμή που η μόνη γέφυρα που μπορεί να τους ενώσει είσαι εσύ. Εξήγησέ του πως αν δεν του αρέσει η παρέα των γονιών σου, είναι θεμιτό. Το να δείχνει όμως με εμφανή τρόπο ότι δεν του αρέσει η παρέα τους, αυτό είναι αγενές και προσβλητικό. Είναι μεγαλύτεροι από εμάς άνθρωποι και ο σεβασμός πρέπει να είναι δεδομένος. Αν αρνηθεί να το κατανοήσει, τότε ας δείξει ανθρώπινη κατανόηση στο θέμα της υγείας του πατέρα σου. Όσο για τη μικρή σας, είναι αδιανόητο για ένα παιδί να γίνεται αποδέκτης αρνητικών συναισθημάτων. Μοιράσου μαζί του την απορία της κόρης σας “γιατί δεν αγαπάει τον παππού” και ζήτησέ του να δώσει ο ίδιος την ειλικρινή του απάντηση. Μία απάντηση που ίσως οφείλει να δώσει και στους γονείς σου.

Με εκτίμηση, Δανάη

Διαβάστε ακόμα: Η Ειρήνη και η “αδίστακτη 44άρα”!

Keywords
Τυχαία Θέματα