Πέτρος Συρίγος: Γλυκιά τάρτα γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Γλυκιά τάρτα γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα!  Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά

Για την τάρτα

340 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ ζάχαρη άχνη

1 κτ.γ αλάτι

220 γρ βούτυρο παγωμένο

2 κρόκοι αυγού

1 κτ.σ νερό κρύο

1 κρόκος αβγού για το άλειμμα

Για τη μους γιαουρτιού

300 γρ. γιαούρτι

400 γρ. τυρί κρέμα

120 γρ. ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 1 λάιμ

2 φύλλα ζελατίνης

50 ml γάλα

1 σφηνάκι ποτό μαστίχα

Εκτέλεση

Για την

τάρτα

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Με τα χέρια μας τρίβουμε τα υλικά ώσπου το μείγμα μας να γίνει σαν άμμος. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους, το νερό και ζυμώνουμε, δημιουργώντας ένα ζυμάρι.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο, αφήνουμε 10 λεπτά. Βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το ζυμάρι μας και σκεπάζουμε με μια άλλη λαδόκολλα. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 1/3 του δάχτυλου μας.

Μεταφέρουμε σε ταρτίερα διαμέτρου 27 εκ. πιέζοντας καλά την ζύμη, ώστε να κολλήσει και στα τοιχώματα. Κόβουμε ότι εξέχει. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, βάζουμε βάρος πάνω της( πχ φασόλια) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα, για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε την μεμβράνη με τα φασόλια, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που τον έχουμε αραιώσει με 1 κτ.σ νερό και ξανά ψήνουμε για αλλά 5 λεπτά στους 175 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη μους γιαουρτιού

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την άχνη και χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα δυο φύλλα ζελατίνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. όταν μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης τα στραγγίζουμε καλά με το χέρι μας αφαιρώντας όλα τα υγρά και τις προσθέτουμε  στο γάλα. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και το περνάμε από σίτα μέσα στον κάδο του μίξερ.

Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος βάζουμε το ξύσμα και το ποτό. Απλώνουμε πάνω στην κρύα τάρτα μας, τοποθετούμε φρούτα πάνω στην μους και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Η τάρτα σερβίρεται κρύα

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα