Πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας μετά τη μάσκα; Έχουμε την απάντηση!

Τώρα που μένετε σπίτι περιποιείστε την επιδερμίδα σας όσο ποτέ άλλοτε. Ειδικά οι μάσκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Είναι το προϊόν που θέλατε να χρησιμοποιείτε συχνά αλλά δεν είχατε χρόνο. Μάσκες ενυδάτωσης, αναζωογόνησης, detox, αντιγήρανσης, λάμψης αλλά και νύχτας.

Απλώνετε τη μάσκα σας σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και στη συνέχεια την αφαιρείτε. Το ερώτημα όμως είναι αν πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπο σας αμέσως μετά την εφαρμογή της μάσκας. Οι facialists λοιπόν έχουν την απάντηση: Εξαρτάται

από τον τύπο της μάσκας που χρησιμοποιείτε.

Clay Mask: Πρόκειται για τις φόρμουλες που θυμίζουν πηλό. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε μια μικρή νωπή πετσέτα για να την αφαιρέσετε. Δεν υπάρχει λόγος να απλώσετε προϊόν καθαρισμού. Επειδή όμως έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τα φυσικά έλαια του δέρματος επιβάλλεται στη συνέχεια να φορέσετε την ενυδατική σας κρέμα.

Sheet mask: Σε αντίθεση με τις clay masks, οι συγκεκριμένες ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα. Συνήθως περιέχουν ορό ή έλαια. Την απλώνετε σε καθαρό και στεγνό δέρμα και την αφήνετε για 15-20 λεπτά να δράσει. Στη συνέχεια την αφαιρείτε και απλώνετε τον ορό που περιέχει σε όλο το πρόσωπο. Δεν υπάρχει λόγος να ξεβγάλετε.

Μάσκα ματιών: Όπως ακριβώς και η sheet mask περιέχει serum και δεν την ξεβγάζετε αφού την αφαιρέσετε. Μπορείτε να την απλώσετε το πρωί πριν από το μακιγιάζ ή το βράδυ.

Mud mask: Αμέσως μετά την εφαρμογή την ξεβγάζετε με άφθονο χλιαρό νερό. Η χρήση της ενυδατικής κρέμα στη συνέχεια είναι απαραίτητη.

Μάσκα νύχτας: Πρέπει να ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο σας το επόμενο πρωί. Η συγκεκριμένη μάσκα δρα ενώ εσείς κοιμάστε θρέφοντας και ενυδατώνοντας την επιδερμίδα. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το προϊόν καθαρισμού που συνηθίζετε και να συνεχίσετε με τον ορό και την ενυδατική σας κρέμα.

Και κάτι ακόμη: Ακόμη και τώρα που μένετε σπίτι οι μάσκες είναι απαραίτητες τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα θα κάνετε μόνες σας πεντικιούρ ακολουθώντας τις συμβουλές των nail artists

Κι όμως μπορείτε να εξαφανίσετε το ενοχλητικό σπυράκι μέσα σε μια νύχτα

Keywords
Τυχαία Θέματα