Προστατεύστε τα χέρια σας από το κρύο και την υγρασία ακολουθώντας τις συμβουλές των experts

Τα χέρια είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος αφού σχεδόν πάντα είναι εκτεθειμένα στο κρύο και την υγρασία. Και μην μου πείτε ότι υπάρχει πάντα ένα ζευγάρι γάντια στην τσάντα σας για ώρα ανάγκης γιατί δεν θα σας πιστέψω. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα φοράτε μόνο στα χιονοδρομικά κέντρα και τα ταξίδια. Και κάποιες φορές ως αξεσουάρ.

Επίσης κακό κάνει στο δέρμα των χεριών και η εναλλαγή θερμοκρασίας από τον κρύο αέρα στη ζέστη του γραφείου ή του σπιτιού. Επειδή λοιπόν έρχεται άλλο ένα παγωμένο weekend φροντίστε τα όπως

πρέπει και παράλληλα αποφύγετε κάποιες συνήθειες που τα ταλαιπωρούν και τα ξηραίνουν.

Το scrub για παράδειγμα δεν είναι ένα προϊόν κατάλληλο μόνο για το πρόσωπο. Είναι ότι καλύτερο και για τα χέρια αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και παράλληλα τους χαρίζει ενυδάτωση και βελούδινη υφή. Επίσης τα περισσότερα απολεπιστικά προϊόντα χεριών έχουν και υπέροχο άρωμα.

Sephora Hand Balm & Scrub, Rose

Προσπαθήστε να μην τα πλένετε πολλές φορές την ημέρα. Επίσης, αν χρειαστεί να κάνετε κάποιες δουλειές στο σπίτι και απαιτείται η χρήση νερού καλό είναι να φοράτε γάντια. Τα περισσότερα σαπούνια χεριών δεν περιέχουν ουδέτερο pH με αποτέλεσμα να καθαρίζουν μεν αλλά παράλληλα να προκαλούν ξηρότητα ενώ τα απορρυπαντικά ξέρετε ότι δημιουργούν ζημιά στο δέρμα χάρη στην σκληρή σύνθεση τους.

Μία ή δύο φορές την εβδομάδα απλώστε μία ενυδατική μάσκα στα χέρια σας και αφήστε την να δράσει για αρκετή ώρα πριν την αφαιρέσετε. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε τα χέρια σας με μια διάφανη μεμβράνη (αφού απλώσετε ένα γερό στρώμα μάσκας) και να φορέσετε δύο βαμβακερές κάλτσες (ναι στα χέρια). Η θερμότητα που δημιουργείται κλειδώνει την υγρασία.

Και αφού δεν έχετε στην τσάντα σας τα γάντια φροντίστε να έχετε πάντα μια ενυδατική κρέμα χεριών ώστε να την απλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα συν είναι ότι τα χέρια σας θα είναι πάντα υπέροχα αρωματισμένα, βελούδινα και τέλεια.

Kiehls Richly Hydrating Scented Hand Cream

Διαβάστε ακόμη:

Τα gel eyeliners που παραμένουν στη θέση τους όλη μέρα και νύχτα

6 updo για όσες έχετε κοντά μαλλιά

Keywords
Τυχαία Θέματα