Σήμερα η κηδεία του Stephen Hawking

Ο διαπρεπής βρετανός θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών ενά από τα 21 του χρόνια έπασχε από την νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία και τον καθήλωσε σε καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του.

Σήμερα το απόγευμα η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι θα τον αποχαιρετίσουν στη διάρκεια μιας ιδιωτικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο Cambridge.

Η κηδεία του Hawking

θα ξεκινήσει στις 14:00 (τοπική ώρα 16:00 ώρα Ελλάδας) στην εκκλησία St Mary the Great στο πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου εργάστηκε επί περισσότερα από 50 χρόνια.

«Ήταν αναπόσπαστο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο κομμάτι του πανεπιστημίου και της πόλης. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να τελέσουμε την κηδεία του στην πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και η οποία τον αγαπούσε. Η ζωή και το έργο του πατέρα μας σημαίνει τόσα πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους, πιστούς και άθεους. Γι’ αυτό τον λόγο η τελετή θα είναι περιεκτική και παραδοσιακή, αντικατοπτρίζοντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα παιδιά του Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ.

Διαβάστε ακόμα:

Σάκης Τανιμανίδης: Απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι υποστηρίζει συγκεκριμένη ομάδα στο Survivor

Keywords
Τυχαία Θέματα