Θεόδωρος Πάγκαλος: Θα αποτεφρωθεί η σορός του

Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό πως ο Θεόδωρος Πάγκαλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών την Τετάρτη 31 Μαΐου. Τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστό η οικογένειά του μέσα από τα social media.

«Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος

έφυγε σήμερα από κοντά μας, ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες. Καλό ταξίδι λατρεμένε μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Σήμερα 1/6 ο Τάσος Τεργιάκης έκανε γνωστό μέσα από την εκπομπή «Το Πρω1νό» του ΑΝΤ1 πως η σορός του Θεόδωρου Πάγκαλου το πιο πιθανό είναι να αποτεφρωθεί στην Ριτσώνα. Αυτό, βέβαια είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι συγγενείς του, τα παιδιά του και η τελευταία σύζυγός του, Χριστίνα Χριστοφάκη.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 17 Αυγούστου 1938 και είναι γιος του Αντιπτέραρχου της Πολεμικής Αεροπορίας Γεωργίου Πάγκαλου που διετέλεσε Υπαρχηγός ΓΕΑ. Από την πλευρά του πατέρα του είναι ανιψιός του Αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Θησέα Παγκάλου και εγγονός του ομώνυμου στρατηγού και δικτάτορα Θεόδωρου Δ. Πάγκαλου. Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο Αθηνών.

Σπούδασε Νομική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης ανακηρύσσεται το 1973 διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού 1 (Πάνθεον-Σορβόννη). Από το 1969 έως το 1978 εργάστηκε ως ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και κατόπιν ορίστηκε Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και το 1968 το δικτατορικό καθεστώς του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια, την οποία επανέκτησε μετά τη Μεταπολίτευση.

Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό, συμμετέχοντας σε διάφορες φοιτητικές ομάδες. Υπήρξε μέλος της ομάδας που προχώρησε στην αναγραφή του συνθήματος «1 1 4» σε τοίχους δημοσίων κτιρίων (που εν συνεχεία καθιερώθηκε ως κυρίαρχο στις φοιτητικές διαδηλώσεις της δεκαετίας του 1960). Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Κίνησης Νέων «Γρηγόρης Λαμπράκης», που μετονομάστηκε σε Νεολαία «Γρηγόρης Λαμπράκης», καθώς και της αριστερής οργάνωσης «Δημοκρατική Αντίσταση Σπουδαστών».

Το 1978 έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Ελευσίνα και κατετάγη τρίτος. Επίσης σε νεαρή ηλικία είχε δραστηριοποιηθεί και στο ΚΚΕ. Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Εξελέγη Βουλευτής Αττικής για πρώτη φορά το 1981 με το ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εξελέγη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες έθεσε υποψηφιότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Μάριον Μιχελιδάκη: Η on camera αντίδραση μετά τα όσα είπε η Κατερίνα Καινούργιου για «φοβισμένους συνεργάτες»

Μαρία Ηλιάκη: Ο λόγος που η κόρη της δεν πήρε το όνομα της μητέρας της -Η συγκίνηση της παρουσιάστριας

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δε θα δώσει τελικά Πανελλήνιες Εξετάσεις και αυτός είναι ο λόγος

Keywords
Τυχαία Θέματα