Τούρτα με λευκή σοκολάτα και φράουλες από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Εκτέλεση για το παντεσπάνι:

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσουν. Αμέσως μετά προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για ένα λεπτό.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και σιγά σιγά με την βοήθεια μιας μαριζ προσθέτουμε το αλεύρι μας που πριν έχουμε κοσκινίσει .
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα 22 τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση για την κρέμα λευκής σοκολάτας

Σε ένα Μπεν

Μαρί λιώνουμε την λευκή σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία της .
Στο κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το τυρί κρέμα να μαλακώσει για 2 λεπτά . Αμέσως μετά αλλάζουμε το φτερό με το σύρμα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα μας να γίνει σαν γιαούρτι.Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και με την βοήθεια μιας μαριζ προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας.

Στήσιμο τούρτας:

Κόβουμε το παντεσπάνι μας σε 2 ίσα μέρη και απλώνουμε στο κάθε ένα την μισή ποσότητα της κρέμας μας. Ομοίως μοιράζουμε και τις φράουλες που έχουμε κόψει κομματάκια. Ακουμπάμε τον ένα δίσκο επάνω στον άλλο και προαιρετικά γαρνίρουμε με σαντιγί.

Δείτε το βίντεο και τα υλικά στο Dimitriosmakriniotis.gr

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα