7 και 1 διάσημα κόμικς που άφησαν εποχή

Η ένατη, όπως συχνά αποκαλείται, αυτή μορφή οπτικής τέχνης, που περιλαμβάνει εικονογραφημένα κείμενα με σκοπό να πληροφορήσουν και να τέρψουν, έχει στιγματίσει με τον καλύτερο τρόπο τα παιδικά χρόνια των περισσότερων παιδιών στον κόσμο, συντροφεύοντάς τα στις ατίθασες και απεριόριστες σκέψεις του μυαλού τους. Υπερήρωες και άνθρωποι ξεχωριστοί, ομιλούντα ζώα, έξυπνα παιδιά και πανέξυπνες υποθέσεις κοσμούν τις ιστορίες τους, συστατικά της επιτυχίας, που επέφερε και μία πρωτόγνωρη ανάπτυξη και εξάπλωση τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Η αφηγηματική αλληλουχία μεταξύ των εικόνων διαφοροποιεί

τα κόμικς από τις γελοιογραφίες και τα κατατάσσει υψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε -ή σας θυμίζουμε- οκτώ κόμικς που άφησαν εποχή με την παρουσία τους και κατέκτησαν μία θέση στην καρδιά εκατομμυρίων αναγνωστών.

Σούπερμαν

Πρόκειται για τον πιο διάσημο υπερήρωα και φανταστικό χαρακτήρα comic, που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο περιοδικό "Action Comics" το 1938, όντας η επινόηση δύο μαθητών λυκείου που ζούσαν στο Κλίβελαντ, στο Οχάιο των ΗΠΑ το 1933. Οι ιστορίες αυτού του υπερανθρώπου σημείωσαν τεράστια επιτυχία, γεγονός που οδήγησε και στη δημιουργία και άλλων υπερηρώων από διάφορες εκδόσεις, ενώ πολλές από αυτές μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Τεντέν

Ο διάσημος ήρωας της ομώνυμης σειράς comics εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 10 Ιανουαρίου του 1929 στο παιδικό ένθετο "Le Petit Vingtième" της εφημερίδας "Le XXe Siècle", με το τελευταίο τεύχος του να κυκλοφορεί το 1983. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα comics παγκοσμίως, με περισσότερες από διακόσια εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ έχει μεταφραστεί και σε 58 γλώσσες! Πάνω στις περίεργες και παράξενες περιπέτειές του, έχουν γυριστεί και τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες.

Λούκυ Λουκ

Ο μοναχικός και φτωχός καουμπόι του Βέλγου Μορίς πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό Σπιρού στις 7 Δεκέμβρη του 1946 και γνώρισε ιδιαίτερη ακμή μετά το 1955, όπου σεναριογράφος του ήταν ο Ρενέ Γκοσινί. Μετά το θάνατο του Μορίς, το 2001, ο Γάλλος σχεδιαστής Ασντέ συνέχισε την σχεδίαση των νέων ιστοριών, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Λοράν Γκερά.

Μαφάλντα

Οι ιστορίες αυτού του κόμικ, που είναι δημιούργημα του Αργεντινού σκιτσογράφου Κίνο, χαρακτηρίζονται από την ενήλικη αντίληψη της Μαφάλντας, μαζί με μια παιδική αφέλεια και περιέργεια. Συχνά θίγονται προβλήματα του κόσμου, όπως ο πόλεμος και η πείνα, ενώ άλλες φορές εκφράζεται ειρωνεία για τα προβλήματα της χώρας, τις κακές υποδομές και την κακή οικονομία της. Συχνά, μάλιστα, η Μαφάλντα προσπαθεί να βρει τρόπο να αποφύγει να φάει την σούπα που τόσο σιχαίνεται και συνεχώς φτιάχνει η μητέρα της.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα