Aυτά είναι τα 10 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση το 2022

Τεχνητή νοημοσύνη, κυβερνοασφάλεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι τρεις από τους κλάδους που αναμένεται να σημειώσουν ισχυρή ανάπτυξη το 2022, γεγονός που μεταφράζεται σε μεγάλη ζήτηση για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτούς. Το Business Insider συνέταξε τη λίστα με τα 10 πιο hot επαγγέλματα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη ζήτηση θέσεων εργασίας, τόσο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, όσο και για εκείνους που θα αποφασίσουν

την αλλαγή κατεύθυνσης στην εργασιακή τους πορεία.

Τα 10 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση

1. Ειδικός τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την έκθεση Emerging Jobs από το LinkedIn, η αύξηση του αριθμού των προσλήψεων στο συγκεκριμένο επάγγελμα έχει αυξηθεί κατά 74% σε διάστημα τεσσάρων ετών στις ΗΠA.

Οι ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης εργάζονται σε διάφορους κλάδους διαθέτοντας δεξιότητες  στον προγραμματισμό υπολογιστών και την πληροφορική. Οι βασικές τους αρμοδιότητες σχετίζονται με την ανάπτυξη νέων προϊόντων τα οποία βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη αλλά και στη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων με γνώμονα πάντοτε τις νέες τεχνολογίες.

2. Ειδικός Δεδομένων

Η διαχείριση μεγάλων βάσεων δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντική σε ολοένα και περισσότερους τομείς. Τηλεπικοινωνίες, χρηματοπιστωτικός τομέας και έρευνα είναι οι τρεις τομείς που καταγράφουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για ειδικούς στη συγκέντρωση και διαχείριση δεδομένων.

3. Μηχανικός Ρομποτικής

Μακροπρόθεσμα, εταιρείες σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας θα εντάσσουν ρομπότστην παραγωγική τους διαδικασία. Απόδειξη της ραγδαίας ανάπτυξης που σημειώνει ο κλάδος είναι το γεγονός ότι όπως ανέφερε το Bloomberg, η εταιρεία ρομποτικής UiPath αποτιμήθηκε στα 36 δισ. δολάρια κατά την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

4. Full stack developer 

Σύμφωνα με το Linkedin είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η συγκεκριμένη ειδικότητα συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια λίστα του, καταγράφοντας αύξηση της ζήτησης κατά 35% από το 2015.

5. Cloud Engineer

Σχεδόν όλες οι εταιρείες ανεξάρτητα από τη φύση της δραστηριότητάς τους αποθηκεύουν δεδομένα στο cloud, καθιστώντας το  επάγγελμα του cloud engineer καθοριστικό για τη λειτουργία τους. Τομείς όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες και η πληροφορική καταγράφουν ιδιαίτερη ζήτηση για το συγκεκριμένο επάγγελμα.

6. Ειδικός στην ανάπτυξη πωλήσεων

Η ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα έδωσε νέα ώθηση και σε αρκετές περιπτώσεις νέο περιεχόμενο στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Στόχος στην ανάπτυξη πωλήσεων είναι η δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων για την αύξηση των πωλήσεων και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

7. Ειδικός Κυβερνοασφάλειας

Σχεδόν κάθε εταιρεία χρειάζεται ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για την προστασία τόσο των δεδομένων της όσο και εκείνων των πελατών της. Στοιχεία που επικαλείται το Fortune αναφέρουν ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 είχαν σημειωθεί περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων από ότι στο σύνολο του 2020, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου επαγγέλματος. 

8. Ειδικός διαταραχών συμπεριφοράς

Η αύξηση του εργασιακού στρες και του αριθμού των επαγγελμάτων αυξημένης πίεσης σε συνδυασμό με την «απενοχοποίηση» στην αναζήτηση ψυχολογικής βοήθειας έχει δημιουργήσει ζήτηση για επαγγέλματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

9. Customer Success Specialist

Άλλο ένα επάγγελμα που συνδέεται με την τεχνολογική έκρηξη καθώς είναι οι ειδικοί που λειτουργούν ως «διαμεσολαβητές» μεταξύ των πελατών και των εταιρειών τεχνολογίας. Το συγκεκριμένο επάγγελμα απαιτεί ουσιαστική γνώση των τεχνολογικών λύσεων που παρέχει η εταιρεία σε συνδυασμό με εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες για τη «μετάφρασή» τους στους πελάτες .

10. Προγραμματιστής JavaScript

Η γνώση του λογισμικού  Java είναι μία από τις κορυφαίες 5 δεξιότητες που ζητούνται στους προγραμματιστές και αυτό τους καθιστά  περιζήτητους.

Διαβάστε ακόμα:

Πλειστηριασμοί: Μήνας της Μυκόνου ο Φεβρουάριος με «βαριά σφυριά» άνω των 25 εκατ. ευρώ (pics)

ΕΝΦΙΑ: «Δώρο» 350 εκατ. και 10 δόσεις στη μεσαία τάξη – Ο χάρτης των αυξομειώσεων ανά περιοχή

Απόστολος Αποστολάκης (VentureFriends): Η Ελλάδα θα αποκτήσει και άλλες εταιρείες – «μονόκερους»

Keywords
Τυχαία Θέματα