BMW: Προχωρά η κοινοπραξία με την κινεζική Brilliance

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε ότι προχωρά την κοινοπραξία της με την κινεζική Brilliance, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει αναφορές ότι θα αυξήσει τη συμμετοχή της στην BMW Brilliance Automotive (BBA).

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομερώς τις εν εξελίξει συνομιλίες μας με τη συνεργάτη μας Brilliance

τη δεδομένη στιγμή», αναφέρει η BMW σε σημερινή της ανακοίνωση.

Το γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό Manager Magazin αναφέρει ότι η BMW σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο που κατέχει στην BBA σε τουλάχιστον 75% από 50% προηγουμένως.

Σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση των εξελίξεων, η δομή του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Η είδηση έρχεται δύο εβδομάδες μετά την παρουσίαση από το Πεκίνο του σχεδίου για άνοιγμα της κινεζικής αγοράς σε ξένες επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία και όχι μόνο, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Κίνας να ανοίξει περισσότερο την εγχώρια αγορά στους ξένους.

Οι περιορισμοί στην ξένη ιδιοκτησία για την παραγωγή επιβατικών αυτοκινλητων στην Κίνα θα αποσυρθεί μέχρι το 2022.

Σύμφωνα με το περιοδικό Manager Magazin ο CEO της BMW, Harald Krueger, και ο πρόεδρος της Brilliance, Yumin Qi, είχαν συμφωνήσει σε αύξηση του ποσοστού της BMW κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Li Keqiang στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα