Brexit: «Μπαράζ» διαπραγματεύσεων με την ΕΕ - Συνάντηση Μέι-Γιούνκερ τις επόμενες ημέρες

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου της το Σάββατο, μετά τη συμβολική της ήττα στο κοινοβούλιο, η οποία ερμηνεύθηκε ευρέως ότι υπονομεύει τη διαπραγματευτική της δύναμη με την ΕΕ.

Το γραφείο της δεν διευκρίνισε την ημερομηνία για τις συνομιλίες, αλλά δήλωσε ότι η Μέι σχεδιάζει να μιλήσει με τον ηγέτη κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ κατά τις προσεχείς ημέρες.

Τη Δευτέρα, ο γραμματέας του Brexit Στηβ Μπάρκλεϊ θα συναντηθεί με

τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μάικλ Μπαρνιέ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την Τρίτη, ο Γενικός Εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ αναμένεται να ανακοινώσει ποιες αλλαγές θα χρειαστούν για να εξαλειφθεί ο νομικός κίνδυνος ότι η Βρετανία θα μπορούσε να παγιδευτεί αδιάκοπα στο «backstop» της Βόρειας Ιρλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η βασική πρόταση της κυβέρνησης, ζητώντας περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, καταψηφίστηκε από τους βουλευτές την περασμένη Πέμπτη, με 303 ψήφους έναντι 258, ενώ εξίσου καταψηφίστηκαν οι δύο τροπολογίες που είχαν υποβληθεί, από το Κόμμα των Εργατικών και το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας.

Το γραφείο της Μέι δήλωσε ότι με επιστολή στους διαιρεμένους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματός της, η πρωθυπουργός τους παρότρυνε να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να εγκαταλείψουν την ΕΕ προς το εθνικό συμφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα