Democritus Racing Team: Οι μαθητές που δημιούργησαν το δικό τους μονοθέσιο αυτοκίνητο

Στην πόλης της Ξάνθης ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015 η Democritus Racing Team με έναν μαξιμαλιστικό σκοπό. Τον σχεδιασμό και κατασκευή ενός μονοθέσιου αυτοκινήτου αγώνων σύμφωνα με τους κανονισμούς της FSAE (Formula Society of Automotive Engineers) και φυσικά η συμμετοχή της στους διαγωνισμούς του θεσμού.

Τον Οκτώβρη του 2015 την ομάδα αποτελούσαν αρχικά, 8 ιδρυτικά μέλη. Τον Φεβρουάριο του 2016, έφτασε η στιγμή για την συμπλήρωση του δυναμικού της

Democritus Racing Team με την ένταξη των νέων μελών. Η ομάδα πλέον αποτελείται από 30 μέλη-φοιτητές, στην πλειοψηφία τους, από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την ίδια χρονική περίοδο με τη δημιουργία της Democritus Racing Team, θεμελιώθηκε η συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή της ομάδας, Αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, Δρ. Αντώνιο Γαστεράτο ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά το συνδετικό κρίκο με το ΔΠΘ και επικοινωνεί σε καθημερινή βάση με τους υπεύθυνους προκειμένου να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη από την πανεπιστημιακή κοινότητα και την πόλη της Ξάνθης.

Η Democritus Racing Team μέσα στο 2017 συμμετείχε στους αγώνες της FSAE (κατηγορία 3), όπου κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα να διαγωνιστεί μόνο με τα σχέδιά της για το μονοθέσιο. Έπειτα, μέχρι το καλοκαίρι του 2018 η ομάδα αποσκοπεί στην κατασκευή του μονοθεσίου και στη συμμετοχή της στην κατηγορία 1 που αφορά το διαγωνισμό πια με μονοθέσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα