E. Βασιλάκης για Fraport, υδροπλάνα και... ελληνική οικονομία

Της Στεφανίας Σούκη

«Εμείς ήμασταν ανέκαθεν υπέρ της ελεγχόμενης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και από τον πρώτο καιρό λειτουργίας τους κάτω από το σχήμα της Fraport, η πρώτη εντύπωση είναι θετική».

Το σχόλιο έρχεται από πλευράς του αντιπροέδρου της Aegean, Ευτύχιου Βασιλάκη, χθες, σε ερώτηση μετόχου της γενικής συνέλευσης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πρώτες εντυπώσεις από τις πρώτες εβδομάδες διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (σ.σ. ξεκινώντας από την περίοδο του Πάσχα) από το νέο

επενδυτικό σχήμα.

«Υπάρχει διάθεση συνεργασίας και ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες προσπάθειες αναβάθμισης σε επίπεδο καθαριότητας και ασφάλειας», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, προσθέτοντας ότι η δέσμευση των επενδυτών είναι να μήν αυξηθούν τα κόστη για τις εταιρείες μέχρι να αναβαθμιστούν. Στο κομμάτι των υποδομών των αεροδρομίων, οι πρώτες βελτιώσεις θα φανούν από το φθινόπωρο και μετά, δεδομένης της αυξημένης επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου. «Η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων είναι μία θετική εξέλιξη που- νομίζω ότι- και τη χώρα θα βοηθήσει και τον ελληνικό τουρισμό», σχολίασε ο κ. Βασιλάκης.

Ο ίδιος ρωτήθηκε και για το ...σήριαλ, όπως έχει εξελιχθεί, των υδροπλάνων στη χώρα, τα οποία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Aegean θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το υφιστάμενο αεροπορικό δίκτυο: «Ελπίζουμε να βρεθούν λύσεις για κάποιες διασυνδέσεις, γιατί αναγκαζόμαστε να διατηρούμε τύπους αεροσκαφών για πιο μικρά και ...περίεργα αεροδρόμια- επομένως μας ενδιαφέρει να πετάξουν τα υδροπλάνα σε ορισμένους προορισμούς, όπου το αεροπορικό έργο είναι εθνικά απαραίτητο, αλλά όχι τόσο προσοδοφόρο».

Στο ερώτημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εφεξής, ο αντιπρόεδρος του ομίλου της Aegean ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «'όλοι μας αισθανόμαστε ότι όσο κάποια θέματα κλείνουν- είτε πρόκειται για ζητήματα στο εξωτερικό (εκλογές, δημοψηφίσματα), είτε στο εσωτερικό, με την σταδιακή σύγκλιση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης- τόσο φαίνεται ότι, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, δε θα έχουμε εκπλήξεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν τριγμούς στην ελληνική οικονομία. Να μην ξεχνάμε ότι η εικόνα της σταθερότητας της χώρας και η ασφάλεια, συνολικά, είναι δύο παράγοντες που παίζουν μεγάλο ρόλο ειδικά για την Ελλάδα και τις ανάγκες που έχει η χώρα ως τουριστικός προορισμός. Μοιάζει να πηγαίνουμε προς σταθεροποίηση, με μία μικρή αναπτυξιακή χροιά».

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσον αφορά τον ίδιο τον όμιλο και την πορεία του κατά το 2017, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δ. Γερογιάννης προέβλεψε θετικότερη πορεία φέτος, παρά το δύσκολο ξεκίνημα των πρώτων μηνών, λόγω και της υψηλής εποχικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος: «Αναπροσαρμόζουμε τα σχέδιά μας κι επικεντρωνόμαστε στον κόμβο της Αθήνας, η οποία σημειώνει υψηλές επιδόσεις κι εξακολουθεί να παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές. Τα αποτελέσματα του α' τριμήνου παραπέμπουν σε υψηλά ποσοστά πληρότητας, έστω κι αν η εσωτερική ζήτηση παραμένει αδύναμη. Μετά το δύσκολο ξεκίνημα για τους πρώτους μήνες του 2017, η πορεία των προκρατήσεων είναι θετική, γεγονός το οποίο μας κάνει να εκτιμούμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο του έτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα