Προεκλογικές παροχές με μισή σύνταξη μέσα στο Μάιο και μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα-ενέργεια-εστίαση
Φιέστα παροχολογίας στο Ζάππειο με διανομή του €1,1 δισ. από το υπερπλεόνασμα - 19 ημέρες πριν τις εκλογές η κυβέρνηση τάζει «πασχαλινή» 13η σύνταξη και μείωση ΦΠΑ σε εστίαση-τρόφιμα σε 13% από 24% και σε ενέργεια 6% από 13% - Τσίπρας: «Ισορροπημένο πακέτο μόνιμων φιλο-αναπτυξιακών μέτρων ελάφρυνσης - Δεν παραβιάζουμε ούτε στο ελάχιστο τη συμφωνία με τους δανειστές» - 3,6
Μείωση ΦΠΑ και 13η σύνταξη έταξε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο, 19 ημέρες πριν από τις εκλογές. Ειδικότερα, το πακέτο ελαφρύνσεων Τσίπρα από το «ματωμένο» υπερπλεόνασμα για το 2019 περιλαμβάνει μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια, καθώς και μίση σύνταξη ως δώρο Πάσχα.
Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, η... πασχαλινή 13η σύνταξη θα καταβάλλεται «αυτή την περίοδο».
Με άλλα λόγια εξαγγέλεται μόλις 19 μέρες πριν από τις εκλογές και η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα "πάρτε μια σύνταξη και ψηφίστε μας". Τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα νομοθετηθούν όπως είπε αργότερα, ωστόσο αφορούν τον ορίζοντα μετά τις εκλογές και θα πρέπει να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση.
Πάρτε μια σύνταξη και... ψηφίστε μας
Τα μέτρα Τσίπρα έχουν σαφές προεκλογικό πρόσημο με κυρίαρχο το επίδομα που θα δοθεί στους συνταξιούχους το προσεχές διάστημα. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το προεκλογικό "δώρο" που κραυγάζει "πάρτε για να με ψηφίσετε" λέγοντας ότι θα ίσχυε ότι πρόκειται για προεκλογική παροχή αν δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να νομοθετηθεί ώστε να καταβάλλεται μόνιμα, ενώ πρόσθεσε ότι στις προθέσεις του είναι να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Ωστόσο, ο κ.Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει αν η παροχή που θα δοθεί άμεσα σημαίνει ότι δεν θα δοθεί το επίδομα που είχαν λάβει οι συνταξιούχοι τα δύο προηγούμενα χρόνια τα Χριστούγεννα.
«Όλες μας οι ενέργειες, όλα αυτά τα χρόνια, έγιναν με σχέδιο και με πολλή δουλειά.», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Όλες μας οι ενέργειες, όλα αυτά τα χρόνια, έγιναν με σχέδιο και με πολλή δουλειά. Και αυτό το σχέδιο παρουσιάζουμε σήμερα στον ελληνικό λαό. Το σχέδιό μας για την Ελλάδα των πολλών. Συνέντευξη τύπου με το οικονομικό επιτελείο, στο #Ζάππειο Μέγαρο. https://t.co/b1kbNfekMk
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 7, 2019Το πακέτο για το 2019
«Το πακέτο χωρίζεται σε δύο μέρη: Αυτά που αφορούν το 2019 και υα νομοθετηθούν άμεσα και αυτά που θα γίνουν το 2020 και θα νομοθετηθούν αργότερα και θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020. Μόνιμα μέτρα όλα. Για το 2019 έχουμε πακέτο μέτρων που αφορούν κυρίως καλάθι νοικοκυριών, παραγωγή και στήριξη επιχειρήσεων, αλλά και τους συνταξιούχους. Προτείνουμε και εφαρμόζουμε:
--Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από το 24%
--Μετάταξη των τροφίμων στον συντελεστή 13% από το 24%.
--Το κόστος των μέτρων από τον Μάιο είναι 260 εκατ.
--Μείωση ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο) από το 13% στο 6%.
--Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή της λεγόμενης 13ης σύνταξης συνολικού κόστους που αντιστοιχεί περίπου στο "δώρο Πάσχα" - μισή σύνταξη- με κόστος 800 εκατ. ευρώ.
--Για το 2019 προχωράμε σε μείωση του ΦΠΑ, στην εστίαση από το 24% στο 13% (εξαιρούνται ποτά – ροφήματα – αλκοόλ) και στη μετάταξη όλων των τροφίμων επίσης, στον συντελεστή του 13%. Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) από το 13% στο 6%.»
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κλίμακα που ανακοινώθηκε για τη “13η σύνταξη" αφορά την κύρια σύνταξη και δεν αποτελεί άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης.
Το πακέτο για το 2020
Για το 2020, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, το συνολικό πακέτο των μέτρων που προκύπτει από το χώρο που ούτως ή άλλως δημιουργείται, αλλά και από την εξασφάλιση επιπλέον χώρου από την αναδιαμόρφωση του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι περίπου 1,3 δισ. ευρώ, αν συνυπολογίσουμε και την επίπτωση των μόνιμων μέτρων του 2019.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση προχωρά σε:
-Μείωση Εισφοράς Αλληλεγγύης
Κατάργηση από 1/1/2020 της εισφοράς αλληλεγγύης εισοδημάτων έως 20.000 ευρώ και ριζική μείωση συντελεστών εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ, μέτρο σημαντικής μείωσης φορολογικής επιβάρυνσης μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών.
Σήμερα είναι 2% η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000, θα γίνει 0%, θα καταργηθεί. Είναι 5% για εισοδήματα έως 30.000, θα γίνει 2%. Είναι 6,5% για έως 40.000, θα γίνει 4%. Είναι 7,5% για εισοδήματα έως 65.000 θα γίνει 6%. Είναι 9% για εισοδήματα έως 220.000, θα γίνει 8%.
Αύξηση συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%.
Νέες επενδύσεις λαμβάνουν υπερ-έκπτωση κόστους πέραν της σημερινής απόσβεσης του 100%, επιπρόσθετα 50% στην ετήσια απόσβεση, στην ισχύουσα διάρκεια ζωής (ανάλογα το πάγιο στοιχείο επένδυσης).
Αφορά επενδύσεις εντός μιας πενταετίας σε βιομηχανικό και τεχνολογικό εξοπλισμό σε όλους τους κλάδους με σκοπό την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας. Επιπλέον, μειώνεται ο φόρος των επιχειρήσεων. Επισπεύδεται η μείωση: το 2021 στο 25%
-Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και νέων εργαζομένων
Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και νέων εργαζομένων μέχρι 25 ετών με ποσοστό 80% τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο ενώ για νέους εργαζόμενους έως 29 ετών η επιδότηση προσδιορίζεται στο 25% εφόσον πρόκειται για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Το μέτρο προφανώς αποτελεί κίνητρο για την δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τους μισθούς και ενισχύει τις επιχειρήσεις.
-Μείωση ΦΠΑ από 13% σε 11%
Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ (αγαθών και υπηρεσιών) από 13% σε 11% (κατηγορίες εστίασης, τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικών μηχανημάτων, νερό, υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία, κατ' οίκον φροντίδας, γεωργικής παραγωγής, οίκων ευγηρίας κτλ.) με σκοπό τη μείωση των τιμών ειδών πρώτης ανάγκης και την τόνωση της κατανάλωσης.
-Φορολογικές μειώσεις κατοίκων νησιών
Επαναφορά μέτρου μείωσης του φόρου εισοδήματος μόνιμου κατοίκου νησιών με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους όπως ίσχυε με τον παλιό Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κατοίκους με σκοπό τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης ακριτικών περιοχών.
-Μείωση φόρου συνεταιρισμών στο 10%
Μείωση φόρου συνεταιρισμών στο 10% για όλους τους συνεταιρισμούς ανεξαρτήτως κλάδου ως κίνητρο για την ενίσχυση του μοντέλου της συνεταιριστικής οικονομίας.
-Συνεταιρισμένοι αγρότες
Έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών για την περαιτέρω ενίσχυση του μοντέλου της συνεταιριστικής οικονομίας στον αγροτικό τομέα.
-Πετρέλαιο θέρμανσης ορεινών περιοχών
Περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για ορεινές ζώνες της χώρας (Ζώνες Α και Β) ώστε να καταστεί ξεκάθαρη η ενίσχυση των πολιτών που διαμένουν σε περιοχές όπου πραγματικά λόγω υψομέτρου η ανάγκη θέρμανσης είναι διαφορετική.
-Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των τόκων στεγαστικών δανείων
Επαναφορά μέτρου απαλλαγής τόκων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας από το φορολογητέο εισόδημα όπως ίσχυε με τον παλιό Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με σκοπό την επιβράβευση μέσω της μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας με πράσινο στεγαστικό δάνειο.
"Όλα τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα. Κανένα προσωρινό", τόνισε ο πρωθυπουργός.
Τσίπρας: Μέτρα για τους πολλούς
Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αφού βγήκαμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, για πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία στη ΔΕΘ να μιλήσουμε για άλλη οικονομική πολιτική. Εχουμε καταφέρει να εξυγιάνουμε τα δημόσα οικονομικά και πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχει μεγάλο μέρος της κοινωνίας που σήκωσε μεγάλο βάρος και δεν έχει αισθανθεί τα αποτελέσματα τα θετικής πορείας. Ηρθε η ώρα οι πολλοί που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα να γευτούν τα αποτελέσματα των θυσιών τους.
Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός είπε ότι ένα μέρος από αυτούς τους πόρους, 3,6 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ. "Αυτό σημαίνει ότι ξεπληρώνουμε γρηγορότερα το χρέος μας σε έναν αυστηρό δανειστή αλλά ότι εξοικονομούμε αρκετά εκατομμύρια ετησίως από τους τόκους".
Τα υπόλοιπα περίπου 11,5 δισ., συνέχισε, θα αξιοποιηθούν για τη διασφάλιση της οριστικής εξόδου της ελληνικής οικονομίας από τη κρίση. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι σήμερα έδωσε εντολή και άνοιξε ένας ειδικός λογαριασμός όπου "θα καταθέσουμε τις επόμενες μέρες 5,55 δισ. ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ και κατατίθενται ως επιπλέον εγγύηση έναντι των δανειστών για τα επόμενα 3 χρόνια, 2020-2022. "Εγγύηση ότι σε κάθε περίπτωση θα πάρουν τα χρήματα που αναλογούν στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουμε συμφωνήσει ως το 2022, δηλαδή το 3,5%".
Αλλά, τόνισε, "την ίδια στιγμή αυτή η ενέργεια μας δίνει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για έναν ανασχεδιασμό του μίγματος πολιτικής, για την εμβάθυνση δηλαδή της Νεάς Οικονομικής Πολιτικής που εγκαινιάσαμε στη ΔΕΘ πέρυσι τον Σεπτέμβρη, με την υλοποίηση ενός ακόμα πιο φιλικού στην ανάπτυξη οικονομικού πακέτου για τα χρόνια που έρχονται".
Χωρίς παραβίαση των στόχων για 3,5%, θα μπορούμε να σχεδιάσουμε το 2020-23 με 2,5% πρωτογενή πλεονάσματα
Ο πρωθυπουργός σημείωσε την εκτίμησή του πως το πακέτο των φιλοαναπτυξιακών μέτρων που έχει επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συμβάλει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, συνεπώς θα επιτρέψει να καλύπτεται ο στόχος του 3,5% ως το 2022 ενδεχομένως και χωρίς καμία χρήση των δεσμευμένων στον ειδικό λογαριασμό χρημάτων. Ωστόσο σε περίπτωση που χρειαστεί θα έχουμε το περιθώριο χρήσης έως 1% του ΑΕΠ κατ' έτος από τα χρήματα που θα είναι κατατεθειμένα σε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό, είπε.
"Με δυο λόγια δηλαδή", εξήγησε, "θα έχουμε τη δυνατότητα χωρίς να παραβιάσουμε ούτε κατά ένα ευρώ τους στόχους της συμωνίας με τους εταίρους για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, θα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε τους προϋπολογισμούς μας από το 2020 εως το 2022, με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα κατά 1%, δηλαδή για 2,5% του ΑΕΠ".
"Αυτός ο σχεδιασμός θα δώσει τη δυνατότητα για ισχυρή τόνωση της ανάπτυξης τονώσει, θα τονώσει την οικονομία αλλά θα δώσει και την ευκαιρία τα οφέλη της αναπτυξιακής πορείας να γίνουν πιο γρήγορα αισθητά στους πολλούς".
Δημοσιονομικός χώρος 1,14 δισ. για το 2019 και 800 εκατ. για το ‘20, επιπλέον της μη περικοπής του αφορολόγητου
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα μεγέθη που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ για το 2018 και τις προβλέψεις που κατέθεσε η κυβέρνηση για την περίοδο 2019 -2022. Επισήμανε ότι για άλλη μια φορά, και για το 2018, τα μεγέθη ήταν μεγαλύτερα των αναμενόμενων. Με βάση αυτά, είπε, "προβλέπεται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για το τρέχον έτος, επιπλέον αυτού που είχαμε υπολογίσει στον προϋπολογισμό του 2019, ύψους 1,14 δισ. Ευρώ, 800 εκατ. για το 2020, επιπλέον της μη περικοπής του αφορολογήτου, 1,22 δισ. για το 2021 και 2,33 δισ. για το 2022.
"Σε αυτόν το χώρο -που κατά πάσα πιθανότητα και με βάση την εως τώρα εμπειρία μπορεί να είναι και μεγαλύτερος στο τέλος της χρονιάς- ερχόμαστε να προσθέσουμε επιπλέον 1% του ΑΕΠ περιθώριο από το 2020 και μετά", πρόσθεσε.
Με δυο λόγια, τόνισε ο πρωθυπουργός, "διαμορφώνονται οι όροι για ένα ισορροπημένο πακέτο μόνιμων φιλοαναπτυξιακών μέτρων ελάφρυνσης αρχής γενομένης από το ‘19 αλλά και για τα επόμενα χρόνια". Παρουσιάζοντας το πακέτο που ετοίμασε το οικονομικό επιτελείο, ανέφερε ότι χωρίζεται σε δύο μέρη: Αυτά που αφορούν το 2019 και θα νομοθετηθούν άμεσα και θα εφαρμοστούν άμεσα και αυτά που θα εφαρμοστούν το 2020 και θα νομοθετηθούν αργότερα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020. "Όλα τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα. Κανένα προσωρινό", υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για την έξοδο από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια σκληρής προσαρμογής, την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την εξασφάλιση της φτηνότερης πρόσβασης στις αγορές χρήματος από ποτέ, όπως είπε, και την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και την υπέρβαση, όχι μόνο την επίτευξη, των ετήσιων στόχων.
"Ωστόσο", είπε, "υπάρχει ακόμη μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που σήκωσε δυσανάλογο βάρος και δεν έχει ακόμη αισθανθεί τις θετικές συνέπειες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Δεν έχει αισθανθεί τα αποτελέσματα αυτής της θετικής και ελπιδοφόρας πορείας στην καθημερινότητα του". Για να υπογραμμίσει ότι "τώρα όμως ήρθε η ώρα οι θυσίες του ελληνικού λαού να αρχίσουν να δικαιώνονται.
Ήρθε η ώρα όσοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, οι πολλοί, να γευτούν τους καρπούς των θυσιών τους".
Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι "είχε εσκεμμένα αφήσει τα δημόσια ταμεία απολύτως άδεια" και "είχαν οργανώσει το σχέδιο της οικονομικής ασφυξίας και της παρένθεσης", για να τονίσει πως "όχι μόνο δε πέτυχαν το στόχο τους αλλά εμείς σήμερα 4 χρόνια μετά έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό απόθεμα ρευστότητας".
Όπως διευκρίνισε περίπου τα μισά είναι από το «μαξιλάρι» των δανειστών και τα υπόλοιπα από τους κόπους του λαού. Αυτούς τους κόπους δεν θα τους ξοδέψουμε αλόγιστα αλλά και δεν θα τους αφήσουμε να λιμνάζουν. Ετσι:
-- 3,6 δισ. θα δοθεί για αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ. Ξεπληρώνουμε γρηγορότερα το χρέος και εξοικονομούμε χρήματα από τους τόκους γιατί το επιτόκιο είναι ακριβό.
-- 11,5 δισ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για οριστική έξοδο από την κρίση. «Ανοίξαμε ειδικό λογαριασμό (escrow account) που θα καταθέσουμε 5,55 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ και κατατίθενται ως επιπλέον εγγύηση έναντι των δανειστών για τα επόμενα τρία χρόνια, ως το 2022. Εγγύηση ότι θα πάρουν τα χρήματα που αναλογούν στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% αλλά παράλληλα μας δίνεται δημοσιονομικός χώρος για μια νέα πολιτική.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το πακέτο που παρουσιάζει θα εξασφαλίσει υψηλότερη ανάπτυξη και έτσι θα πιάνεται το 3,5% του ΑΕΠ και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί το ποσό του ειδικού λογαριασμού (έως ποσοστό 1% του ΑΕΠ).
«Θα έχουμε τη δυνατότητα χωρίς να κινδυνεύει ούτε κατά ένα ευρώ ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% να μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμούς για πλεονάσματα 2,5% του ΑΕΠ».
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα με βάση τα στοιχεία υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 1,14 δισ. ευρώ. Για το 2020 διαμορφώνεται επιπλέον χώρος 800 εκατ. ευρώ και για το 2021 επιπλέον 1,22 δισ. και το 2022 επιπλέον 2,330 δισ. ευρώ.
Σε αυτόν τον χώρο προστίθεται 1% του ΑΕΠ περιθώριο από το 2020 και μετά και έτσι διαμορφώνεται το πλαίσιο για αναπτυξιακά μέτρα ελάφρυνσης, αρχής γενομένης από το 2019.
Ειδικά για φέτος το πακέτο μέτρων μόνιμου χαρακτήρα χωρίζεται σε δυο μέρη, ένα για το 2019 που νομοθετείται άμεσα και αυτά που θα εφαρμοστούν το 2020 και θα νομοθετηθούν αργότερα αλλά θα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Microsoft: Το Word αποκτά τεχνητή νοημοσύνη
- Από την ΕΛΕΔ το νέο e-shop της Sofa.gr
- Προεκλογικές παροχές με μισή σύνταξη μέσα στο Μάιο και μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα-ενέργεια-εστίαση
- Ξαφνική ακύρωση της επίσκεψης Πομπέο στο Βερολίνο
- MasterChef – spoiler: Αυτός ο παίκτης θα αποχωρήσει απόψε (video)
- Γαλλία: Ένοπλος ληστής κρατά ομήρους σε καπνοπωλείο
- «Τέλος» η Morgan Stanley από την Ρωσία
- Ανάκαμψη για το χρηματιστήριο με άνοδο 0,63%
- ΕΣΑ: Αφήνει εκτός χιλιάδες νομικά πρόσωπα η ρύθμιση για τις 120 δόσεις
- Τι θα συμβεί; Ο Πομπέο ανέβαλε ταξίδι του στη Γερμανία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Προεκλογικές παροχές με μισή σύνταξη μέσα στο Μάιο και μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα-ενέργεια-εστίαση
- Ξαφνική ακύρωση της επίσκεψης Πομπέο στο Βερολίνο
- Aegean: Στις 29/5/2019 η Γενική Συνέλευση
- Η Morgan Stanley φεύγει από τη Ρωσία
- Υπερψηφίστηκε από την επιτροπή της Βουλής το ν/σ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι
- «The Squeeze»: Οκτώ Agri-Food startups αναμετρώνται στον πιο συναρπαστικό διαγωνισμό
- Aegean: Στις 29/5 η ΓΣ για τη διανομή κερδών
- ΗΠΑ: Σχεδιάζεται η αποστολή νοσοκομειακού πλοίου στην περιοχή της Βενεζουέλας
- Ακάθεκτος ο Ερντογάν: Ζητά συμφωνία win win για την Ανατολική Μεσόγειο
- Η Βρετανία θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές
- Τελευταία Νέα New Money
- Προεκλογικές παροχές με μισή σύνταξη μέσα στο Μάιο και μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα-ενέργεια-εστίαση
- Ακάθεκτος ο Ερντογάν: Ζητά συμφωνία win win για την Ανατολική Μεσόγειο
- Aegean: Στις 29/5 η ΓΣ για τη διανομή κερδών
- ΔΟΕ: Έλλειψη ηγεσίας και εμπορικά συμφέροντα απειλούν την παγκόσμια ιστιοπλοΐα
- Ξαφνική ακύρωση της επίσκεψης Πομπέο στο Βερολίνο
- Συναγερμός στη Γαλλία: Ομηρία σε κατάστημα κοντά στην Τουλούζη
- Υπερψηφίστηκε από την επιτροπή της Βουλής το ν/σ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι
- Στο 66% αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο ΧΑ
- Η Morgan Stanley φεύγει από τη Ρωσία
- «The Squeeze»: Οκτώ Agri-Food startups αναμετρώνται στον πιο συναρπαστικό διαγωνισμό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
- Ραγδαίες εξελίξεις στην Creta Farms: Οι τράπεζες πέρασαν τα δάνειά της στα NPEs
- Οι κανόνες για την προεκλογική περίοδο - Μπλόκο στη Χρυσή Αυγή
- Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο παραχώρησης του αεροδρομίου στο Καστέλι
- ΗΠΑ: Ειδική πτέρυγα τεσσάρων βομβαρδιστικών Β-52 στη Μέση Ανατολή
- Η Morgan Stanley περιορίζει σημαντικά τις δραστηριότητες της στην Ρωσία
- Ζαγοράκης για τον τελικό:Η κυβέρνηση εγκληματεί σε βάρος του αθλήματος
- Live οι ανακοινώσεις Τσίπρα για τις παροχές
- ΑξίαNumbers: Στο 66% αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων στην κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. τον Απρίλιο
- Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο: Ήρθε η ώρα οι πολλοί να γευτούν τους καρπούς των θυσιών τους – Ψήφος εμπιστοσύνης οι εκλογές για τα φιλοαναπτυξιακά μέτρα (Βίντεο)