Mε τη ΔΕΗ προσπαθεί να αντιδράσει ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά ξεκίνησε και συνεχίζει η συνεδρίαση την πρώτη μια ώρα των συναλλαγών το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να είναι στις 765,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,11% με τους επενδυτές να προσπαθούν να βγάλουν μια ανοδική αντίδραση από την χτεσινή αρνητική συνεδρίαση με τις εντολές πάντως να είναι επιλεκτικές και ο όγκος των συναλλαγών να είναι πολύ χαμηλός μέχρι στιγμής.

Με την χώρα να είναι στο μέσο της πανδημίας οι επενδυτές προσπαθούν να κινηθούν ανάλογα των αποφάσεων της κυβέρνησης που όπως έχει ανακοινωθεί ανάλογα τα κρούσματα θα ανοιγοκλείνει την αγορά

και θα προχωρά σε light lockdown ώστε όσο γίνεται έστω και μετ΄εμποδίων η αγορά να λειτουργεί με σκοπό να περιορίσει την ζημιά στην οικονομία. Για αυτό τον λόγο εδώ και καιρό η αγορά έχει χωριστεί σε δυο μέρη με τον ενεργειακό κλάδο, την βιομηχανία και την πληροφορική να είναι οι κερδισμένες μετοχές ενώ ο Τραπεζικός κλάδος, ο τουρισμός και το λιανεμπόριο να έχει τις μεγαλύτερες ζημιές στο ταμπλό.

Στην αγορά τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης η ΔΕΗ σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο με 4,53% μετά την την έγκριση του έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για τη σύσταση κοινού επιχειρηματικού σχήματος ανάμεσα στη «ΔΕH Ανανεώσιμες» και τη θυγατρική του γερμανικού ομίλου RWE, την “RWE Renewables” προκειμένου να πραγματοποιήσουν κοινές επενδύσεις ύψους 1 δις. ευρώ σε έργα ΑΠΕ και κυρίως φωτοβολταϊκά πάρκα.

Στη κοινή εταιρία, που αναμένεται να έχει συσταθεί έως το καλοκαίρι, η RWE Renewables θα έχει ποσοστό 51% και η ΔΕH Ανανεώσιμες 49%, ενώ στόχος είναι η ανάπτυξη στην πενταετία φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος έως 2 GW. Ακολουθεί η Τέρνα Ενεργειακή με 2,3%, Coca Cola με 1,91%, Φουρλής με 1,72%, ΑΔΜΗΕ με 1,45%, Σαράντης με 1,4%, ΕΥΔΑΠ με 1,38% και Εθνική Τράπεζα με 1%, Ήπια ανοδικά ανεβαίνουν ο ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, ΟΤΕ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάνας και Μυτιληναίος. Σε πτώση η Τράπεζα Πειραιώς με 2,44%, Eurobank με 1,2% και Motor Oil με 1,14% ενώ ήπια πτωτικά είναι η Βιοχάλκο, Aegean, EXAE και Jumbo.

Διαβάστε ακόμη:

Η απόφαση για τις επιταγές: «Παγώνει» η σφράγιση για τους πληττόμενους

Lockdown: «Μοντέλο Πάτρας» θα εφαρμοστεί και στην Αττική

Spitogatos: Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες περιοχές για αναζήτηση κατοικίας το 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα