Θεοδωράκης: Γιατί είπαμε «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών


«Σκεφθήκαμε τις επόμενες γενιές κι όχι τις επόμενες εκλογές» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, που εξηγεί γιατί οι βουλευτές του κόμματος ψήφισαν «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης υπεραμύνθηκε της στάσης που κράτησε το Ποτάμι στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι «χωρίς κανένα κέρδος – αλλά αντίθετα με προσωπικό κόστος ο καθένας μας – πήγαμε με τη σωστή πλευρά της

ιστορίας».

Όπως εξηγεί, στις ιδρυτικές θέσεις του Ποταμιού «το Μακεδονικό πρέπει να λυθεί με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes».

«Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι γιατί ψηφίσαμε. Το ερώτημα είναι γιατί δεν δειλιάσαμε», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι έκανε κάτι αδιανόητο για πολιτικάντηδες.

«Δεν τρέξαμε και εμείς να κρυφτούμε στις κομματικές σπηλιές, αφήνοντας τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές να αλωνίζουν στα τηλεοπτικά πάνελ, στα συλλαλητήρια και στη Βουλή. Και παρά τις πιέσεις, τις απειλές, το καθημερινό πολιτικό bullying – που κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν μέχρι σήμερα- μείναμε πιστοί στις αρχές μας», πρόσθεσε.

«Έτσι θα έπρεπε να προχωράει η πατρίδα. Γιατί πολιτική δεν είναι το κυνήγι της καρέκλας. Πολιτική δεν είναι να λες μόνο τα ευχάριστα και τα εύκολα», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα