PayPal: Πρώτη στον κόσμο στον μη τραπεζικό δανεισμό με συνολικό ενεργητικό 54,27 δισ. δολάρια

Ο μη τραπεζικός δανεισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε σχέση με τον «παραδοσιακό» τρόπο δανεισμού μέσω τραπεζών. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η TradingPlatforms.com, η PayPal κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο στον μη τραπεζικό δανεισμό, με συνολικό ενεργητικό 54,27 δισ. δολάρια.

Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αναζητούν εταιρείες εναλλακτικού τρόπου δανεισμού, καθώς

συχνά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα αυστηρά κριτήρια των τραπεζών.

Η PayPal, καθώς και όσοι δραστηριοποιούνται στον μη τραπεζικό δανεισμό, στοχεύουν στην παροχή χρηματοδότησης αυτών των επιχειρήσεων, καθώς οι απαιτήσεις τους είναι πιο χαλαρές.

Τον Μάιο 2020 η PayPal ήταν η 54η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση αγοράς, με 144,3 δισ. δολάρια. Η PayPal είναι μακράν η πρώτη εταιρεία στον μη τραπεζικό δανεισμό, με συνολικά assets 54 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο 2021. Μάλιστα, το σύνολο του ενεργητικού της αντιπροσωπεύει σχεδόν το 60% του ενεργητικού των πρώτων δέκα μη τραπεζικών δανειστών συνδυαστικά.

Το 2020 χρονιά ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο

Για την PayPal το 2020 ήταν χρονιά ρεκόρ, καθώς οι ψηφιακές συναλλαγές έγιναν ένας πολύ δημοφιλής εναλλακτικός τρόπος πληρωμής σε σχέση με την πληρωμή μέσω τραπεζών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών για την PayPal αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 20% σε ετήσια βάση, στα 21,34 δισ. δολάρια. Μάλιστα, μόνο κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020, η PayPal διαχειρίστηκε 277 δισ. δολάρια σε συνολικό όγκο πληρωμών, ανεβάζοντας τον συνολικό της όγκο πληρωμών για το 2020 στα 936 δισ. δολάρια – αύξηση σχεδόν κατά ένα τρίτο σε ετήσια βάση.

Τα μη τραπεζικά ιδρύματα, όπως η PayPal, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας στις πιο αναπτυγμένες αγορές.

Στις ΗΠΑ, η κεφαλαιοποίηση αγοράς των τεσσάρων μεγάλων εταιρειών fintech Visa, Mastercard, PayPal και Square ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια, που επισκίασε το συνολικό όριο αγοράς των 880 δισ. δολαρίων του… παραδοσιακού «Big Six» των αμερικανικών τραπεζών JP Morgan, Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley και Goldman Sachs.

Διαβάστε ακόμα:

Χρηματιστήριο: Σε θετική τροχιά, παρά την κατοχύρωση κερδών

Το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι ο νέος στόχος της ιταλικής μαφίας

Τεχνητό κρέας: Αυτές είναι οι 4 SOS επιχειρηματικές συμβουλές από τον «βασιλιά» του είδους

Keywords
Τυχαία Θέματα