Ross: ΗΠΑ-Κίνα ίσως λύσουν τα άμεσα εμπορικά ζητήματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι πιθανό να επιτύχουν μια καλή διευθέτηση των άμεσων εμπορικών ζητημάτων, ενώ η συμφωνία για θέματα διαρθρωτικών εμπορικών συναλλαγών και επιβολής θα είναι πιο δύσκολη, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross των ΗΠΑ, καθώς οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας έχουν επιστρέψει στο τραπέζι.

Ο Ross, σε συνέντευξή του στο CNBC, δήλωσε ότι οι συνομιλίες

στο Πεκίνο θα βοηθήσουν να καθοριστεί εάν οι εμπορικές διαφορές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων.

«Νομίζω ότι υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να έχουμε μια λογική διευθέτηση με την οποία μπορεί να ζήσει η Κίνα, με την οποία μπορούμε να ζήσουμε και εμείς και που αντιμετωπίζει όλα τα βασικά ζητήματα. Και για μένα αυτά αφορούν το άμεσο εμπόριο. Αυτή είναι ίσως η πιο εύκολη λύση», είπε ο Ross.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα συναντηθούν με τους Κινέζους ομολόγους τους αυτήν την εβδομάδα για τις πρώτες συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρούμπα και ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping συμφώνησαν τον Δεκέμβριο σε μια εκεχειρία 90 ημερών σε έναν εμπορικό πόλεμο που έχει «γονατίσει» στις παγκόσμιες αγορές.

Δεν είναι σαφές εάν το Πεκίνο θα ενδώσει στις βασικές απαιτήσεις των ΗΠΑ για τις εμπορικές ανισορροπίες, την πρόσβαση στην αγορά και τη μεγαλύτερη προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα