Tεστ αίματος θα βρίσκει όλες τις μορφές καρκίνου σε πρώιμο στάδιο - Επενδύει σε αυτό ακόμα και ο Bill Gates

Ο καρκίνος σε πολλές μορφές του σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους στο κόσμο κάθε χρόνο, ενώ είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ μετά τα καρδιακά προβλήματα.

Η θανατηφόρα ασθένεια ξεκινά όταν τα κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.

Το κλειδί στην αντιμετώπιση της ασθένειας είναι η πρόωρη διάγνωση, αφού όσο νωρίτερα βρεθεί ο όγκος τόσο αποτελεσματικότερη είναι η θεραπεία, πριν ο καρκίνος αρχίσει να εξαπλώνεται στο ανθρώπινο σώμα.

Στις 10 Ιανουαρίου, η Illumina ανακοίνωσε την δημιουργία

μίας νέας εταιρείας, η οποία και θα αναπτύξει ένα τεστ αίματος το οποίο θα μπορεί να διαγνώσει όλες τις μορφές καρκίνου σε πρώτα στάδια, δίνοντας την δυνατότητα στους γιατρούς της πρόωρης αντιμετώπισης της ασθένειας.

Προηγούμενες παρόμοιες προσπάθειες άλλων εταιρειών δέχτηκαν σκληρή κριτική, αφού θεωρήθηκε πως δεν υπήρχε επαρκής βάση ερευνών για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανακοίνωση για την δημιουργία τέτοιου τεστ αίματος, με τους επιστήμονες να δηλώνουν για άλλη μία φορά επιφυλακτικοί.

Παρόλα αυτά η νέα εταιρεία με την ονομασία Grail (σαν το Άγιο Δισκοπότηρο) ευελπιστεί να έχει έτοιμο το θαυματουργό τεστ αίματος έως το 2019.

Αυτό σημαίνει πως ο καθένας θα μπορεί με μία απλή εξέταση αίματος να βρίσκει αν έχει και ποια μορφή καρκίνου.

Ήδη η Grail έχει προσελκύσει επενδύσεις ύψους 100 εκατ. δολαρίων και το ενδιαφέρον επενδυτών όπως οι Bill Gates, Sutter Hill Ventures και Jeff Bezos.

"Ανυπομονούμε να έρθει η όχι και τόσο μακρινή μέρα που θα είναι δυνατόν με ένα απλό τεστ αίματος να διαγιγνώσκεται η κάθε μορφή καρκίνου", θα πει ο Dr. Richard Klausner, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Αντικαρκινικού Κέντρου των ΗΠΑ.

Βάση της νέας μεθόδου θα είναι οι ελεύθερες ρίζες που (CTDNA) που κυκλοφορούν στο αίμα του κάθε ανθρώπου.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ανάλογα με τα στάδια διάγνωσης του καρκίνου η αγοραστική αξία του τεστ, αν επιτύχει το στόχο του, θα φτάσει από τα 20 έως τα 100 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα