Thales: Λύση ασφαλούς δορυφορικής επικοινωνίας στα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη

Ως μέρος του γαλλικού στρατιωτικού προγράμματος δορυφορικών τηλεπικοινωνιών SYRACUSE IV, η Γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DGA) ανέθεσε στην Thales και τους εταίρους της την 17ετή σύμβαση MELISSA για την ανάπτυξη, ενσωμάτωση και υποστήριξη δορυφορικών σταθμών επικοινωνίας αεροσκαφών.

Για να καλύψει τις ανάγκες συνδεσιμότητας των Γαλλικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων καθώς οι συγκρούσεις υψηλής έντασης επανέρχονται στο προσκήνιο, η Thales θα παρέχει έναν ανθεκτικό δορυφορικό σταθμό

υψηλής ταχύτητας δεδομένων, ικανό να συνδέει μεγάλα στρατιωτικά αεροσκάφη σε όλες τις περιστάσεις.

Ο τερματικός σταθμός της Thales προέρχεται από ένα δοκιμασμένο προϊόν satcom που έχει καταγράψει περισσότερες από 30.000 ώρες πτήσης σε πολιτικά αεροσκάφη. Η έκδοση για στρατιωτική χρήση έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διατηρεί συνδεσιμότητα με τα κέντρα διοίκησης σε περιβάλλοντα με παρεμβολές στις επικοινωνίες αλλά και κάτω υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πτήσης και καιρού.

Λειτουργεί με το δορυφορικό σύστημα της Γαλλίας SYRACUSE IV και είναι επίσης συμβατός με οποιουσδήποτε συμμαχικούς στρατιωτικούς ή εμπορικούς δορυφόρους.

Ο σταθμός δορυφορικών επικοινωνιών σύμφωνα με το πρότυπο ARINC χρησιμοποιεί τη στρατιωτική και πολιτική ζώνη συχνοτήτων Ka. Τοποθετείται στην άτρακτο μεγάλων αεροσκαφών, όπως το αεροσκάφος ανεφοδιασμού MRTT, τα αεροσκάφη μεταφοράς A400M και τα αεροπλάνα επιτήρησης AWACS.

Οι ομάδες της Thales και οι συνεργάτες τους ξεπέρασαν με επιτυχία μια σειρά από τεχνικές προκλήσεις για να σχεδιάσουν μια εξαιρετικά συμπαγή συσκευή, παρά τους αεροναυτικούς και ηλεκτρομαγνητικούς περιορισμούς, και να επιτύχουν μια υψηλής ακρίβειας στόχευση για να διατηρήσουν σταθερή τη σύνδεση με τον δορυφόρο κατά τους ελιγμούς αεροσκαφών και να διαχειριστούν απειλές στον κυβερνοχώρο.

Η πρωτιά αυτή στην αεροπορία εδραιώνει περαιτέρω την ηγετική θέση της Thales στην Ευρωπαϊκή αγορά για ασφαλείς, ισχυρές στρατιωτικές δορυφορικές επικοινωνίες. Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η Thales παρέχει λύσεις επικοινωνίας ύψιστης σημασίας στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με το πρότυπο STANAG 4606 καθώς στις χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις 12 χωρών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

H βιομηχανική δομή που έθεσε η Thales για τη σύμβαση MELISSA περιλαμβάνει εταίρους αναγνωρισμένους από τη Γαλλική Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών DGA, όπως τη γαλλική Eclipse (ΜΜΕ) καθώς και τα βιομηχανικά κέντρα της Thales στις περιοχές Gennevilliers και Cholet καθώς και τις εγκαταστάσεις παραγωγής στην περιοχή Brive στη Γαλλία. Η δομή θα εγγυηθεί την έγκαιρη παράδοση και τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας και θα εδραιώσει την τεχνογνωσία της αμυντικής τεχνολογικής και βιομηχανικής βάσης της Γαλλίας στον τομέα της δορυφορικής τεχνολογίας.

«Η απόφαση της DGA να εξοπλίσει το Γαλλικό στρατιωτικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού με τη λύση ασφαλούς δορυφορικής επικοινωνίας μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους για τις ομάδες της Thales και αντικατοπτρίζει τη μοναδική μας τεχνογνωσία και την ηγετική μας θέση στην Ευρώπη στην ασφαλή, ισχυρή δορυφορική συνδεσιμότητα. Η λύση αυτή των εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων αποτελεί σημαντικό απόκτημα για τις Γαλλικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν σε αποστολές συγκρούσεων υψηλής έντασης», δήλωσε ο Jean-Claude Schmitt, Αντιπρόεδρος, Συστήματα Δικτύων και Υποδομών, Thales.

Keywords
Τυχαία Θέματα