Victor Crespo (JTI Ελλάδας): «Αναγκαίο ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο που να ευνοεί τις ξένες επενδύσεις»

Στη σημασία θέσπισης ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου που να ευνοεί τις ξένες επενδύσεις, στον κρίσιμο ρόλο των ψηφιακών μέσων για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, αλλά και στην ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών για τα προβλήματα και τις επιπτώσεις του λαθρεμπορίου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα, κ. Victor Crespo στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στο 4ο InvestGR Forum

2021 με τίτλο «Reforming the Greek Economy».

Ο κ. Crespo έκανε ευθεία αναφορά στη φορολόγηση των καπνικών προϊόντων, «που πολλές φορές τα κάνουν απρόσιτα στους καταναλωτές και έτσι τους καθιστούν ευάλωτους ενδεχομένως και σε μη νόμιμες εναλλακτικές λύσεις» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. «Όσον αφορά στους ειδικούς φόρους, όπως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καπνού, η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίζει την αναλογική φορολογία και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης των μεγάλων προβλημάτων που προκαλούνται από παράνομες ενέργειες» πρόσθεσε ο κ. Crespo προτείνοντας μάλιστα τη θέσπιση φορολογικού ημερολογίου, μια διαχρονική πρόταση της JTI.


Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κος Θοδωρής Λιβάνιος, αναφερόμενος από την πλευρά του στις επισημάνσεις του κου V. Crespo, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας, η οποία όπως μάλιστα τόνισε «πλήττει τόσο τους επενδυτές όσο και τα δημόσια έσοδα».

Αναφέρθηκε με έμφαση στη συνέχιση της προσπάθειας της Κυβέρνησης για τη δημιουργία ψηφιακών υποδομών και τον έλεγχο της παραοικονομίας. «Θέλουμε τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να είμαστε πάντα μια χώρα που βασίζεται αποκλειστικά στις υπηρεσίες. Βαριά βιομηχανία στα επίπεδα άλλων χωρών δεν θα αποκτήσουμε, αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να αξιοποιήσουμε τη Γεωργία, την Κτηνοτροφία και, προφανώς, την Αλιεία.

Πρέπει να έχουμε προσιτούς φορολογικούς συντελεστές, να διευκολύνουμε τον επιχειρηματία, τον επενδυτή στη χώρα μας και προφανώς να άρουμε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια με δύο άξονες: Τη νομιμότητα – διότι η γραφειοκρατία δημιουργεί διαφθορά – και, βεβαίως, την προστασία του Περιβάλλοντος», επισήμανε κλείνοντας ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό.

Διαβάστε ακόμη:

Γιώργος Προκοπίου στο newmoney: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τον Σκαραμαγκά

Société Générale: Η Fitch Ratings δεν θα αναβαθμίσει προοπτικές ή αξιολόγηση για την Ελλάδα

Ελλάκτωρ: Γιατί δεν πρέπει να χάσει το χρυσό συμβόλαιο της Αττικής Οδού

Keywords
Τυχαία Θέματα