Αυτά τα μικρομεσαία αυτοκίνητα αγοράζουν οι Έλληνες

Ενθαρρυντική είναι η ανάκαμψη που γνωρίζει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, όπως καταδεικνύουν και τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΛΤΑΤ.

Το πρώτο επτάμηνο του έτους ταξινομήθηκαν 68.952 αυτοκίνητα, έναντι 46.086 το αντίστοιχο διάστημα του 2020, με την αύξηση των ταξινομήσεων να αποτυπώνεται σε σχεδόν 50% (49,6%).

Με την ελληνική αγορά, όμως, να συνεχίζει να μετρά τις πληγές της από τον κορωνοϊό και την έλλειψη ημιαγωγών να «φρενάρει» την παραγωγή καινούριων αυτοκινήτων, είναι κατανοητό πως η απόσταση από τα προ-Covid επίπεδα είναι αρκετά μεγάλη.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύει το γεγονός

πως οι 68.952 ταξινομήσεις του Α’ επταμήνου του τρέχοντος έτους είναι κατά 10,8% λιγότερες απ’ ό,τι το αντίστοιχο διάστημα του 2020 (77.279).

Η εκτεταμένη περίοδος της πανδημίας έχει δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κλίμα… ειδικών συνθηκών για τους κατασκευαστές, οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να… πολεμήσουν για την εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού μεριδίου στην ελληνική αγορά.

Μια από τις κατηγορίες που ανέκαθεν συγκέντρωναν πολλούς οπαδούς είναι και αυτή των μικρομεσαίων.

Το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2021 ταξινομήθηκαν συνολικά 8.696 σχετικού τύπου αυτοκίνητα, με το μερίδιό τους στην ελληνική αγορά να φτάνει το 12,61%.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

Keywords
Τυχαία Θέματα