Αιφνιδιαστικές παραιτήσεις κορυφής από το Instagram

Οι συνιδρυτές του Instagram, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, παραιτήθηκαν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι Σύστρομ και Κρίγκερ δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της αποχώρησής τους. Ο Σύστρομ έγραψε σε μία ανάρτησή του σε μπλογκ ότι σχεδιάζουν να έχουν κάποιο χρόνο εκτός εργασίας και να εξερευνήσουν «την περιέργεια και τη δημιουργικότητά

τους».

Σύμφωνα με τη New York Times, οι Σύστρομ και Κρίγκερ θα αποχωρήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης τους.
Επίσης, δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η τελευταία ημέρα της εργασίας τους στο Instagram, αλλά θα είναι σύντομα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι φήμες, πάντως, λένε ότι πήραν αυτή την απόφαση λόγω των όσων συνέβησαν τους τελευταίους μήνες με τα σκάνδαλα σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και τα fake news, αλλά και του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε την κρίση η Facebook.

Σύμφωνα με το Bloomberg η παραίτηση των δύο ήρθε μετά από τις αυξανόμενες συγκρούσεις με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ σχετικά με τη λειτουργία του Instagram.

Πάντως ο ιδρυτής του Facebook χαρακτηρίζει τους Σύστρομ και Κρίγκερ ως «εξαιρετικούς στη δουλειά τους». «Εμαθα πολλά δουλεύοντας μαζί τους τα τελευταία έξι χρόνια και πραγματικά το απόλαυσα. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο και ανυπομονώ να δω τα επόμενα βήματά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η εξαγορά του Instagram το 2012 με τίμημα 1 δισ. δολάρια από το Facebook αποδείχθηκε μια απόλυτα επιτυχημένη στρατηγική κίνηση, καθώς εκείνη την εποχή αριθμούσε 30 εκατ. χρήστες και σήμερα ξεπερνά ένα δισεκατομμύριο χρήστες, ενώ αναπτύχθηκε περαιτέρω προσθέτοντας τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων και σύντομων βίντεο. Το 2016 μάλιστα επέτρεψε στους χρήστες να προχωρούν σε αναρτήσεις βίντεο και φωτογραφιών που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες, εφαρμογή αντίστοιχη με αυτήν του Snapchat.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ιδρυτές εταιρείας που εξαγοράστηκε από τη Facebook αποφασίζουν να παραιτηθούν. Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις των ιδρυτών του WhatsApp και του Oculus.

Στην περίπτωση της WhatsUp, η παραίτηση του ιδρυτή Jam Koums έγινε λόγω σύγκρουσής του με τη Facebook αναφορικά με τη χρήση προσωπικών στοιχείων χρηστών και την υποβάθμιση της υπηρεσίας κρυπτογράφησης. Ο ίδιος πάντως δεν δικαιολόγησε την αποχώρησή του μια δεκαετία μετά τη δημιουργία της WhatsUp.

Keywords
Τυχαία Θέματα