Άλαν Πουλίδο: Παρακολουθείται από ψυχολόγο μετά την απελευθέρωσή του

του Διονύση Θανάσουλα


Κάτω από την παρακολούθηση ψυχολόγου βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από το περιβάλλον του ο άσος του Ολυμπιακού Άλαν Πουλίδο, μετά την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς που τον άρπαξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Μεξικανικής αστυνομίας, στην οποία έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και απαγωγέων.

Ο Πουλίδο προσπαθεί να είναι ψύχραιμος, αλλά δεν μπορεί-ποιος θα

μπορούσε άλλωστε-να ξεχάσει τους άνδρες που αφού μπλόκαραν τον δρόμο του, απήγαγαν αυτόν και την συνοδό του, την οποία άφησαν μετά από λίγα λεπτά σε πλατεία της Σιουδάδ Βικτόρια, στην επαρχία Ταμαουλίπας.

Γι' αυτό και παρακολουθείται στενά από ψυχολόγο μετά τις πρώτες ώρες της απελευθέρωσης του, προκειμένου να ηρεμήσει από το σοκ της απαγωγής και τις εφιαλτικές ώρες που βίωσε, όπως όλα τα θύματα τέτοιων υποθέσεων.

Την ίδια στιγμή οι αρχές αναζητούν τα αίτια και τους εγκεφάλους πίσω από την απαγωγή του ερυθρόλευκου άσου, ενός «επαναστάτη με αιτία» όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι, εξαιτίας της εμμονής του να αποδεσμευτεί από τα όσα στραβά διέπουν το ποδόσφαιρο της χώρας του και όχι μόνο.

Όπως όλα τα θύματα που απάγονται θα χρειαστεί σίγουρα κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να ξεπεράσει τα όσα βίωσε, παρά το γεγονός ότι κρατήθηκε για ελάχιστες ώρες αιχμάλωτος, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Μεξικό: Η βιομηχανία» των απαγωγών

Ο Πουλίδο ήταν τυχερός, πολύ τυχερός, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει σε μια χώρα όπου οι απαγωγές τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει μια «βιομηχανία» που αποφέρει τεράστια κέρδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 1.700 απαγωγές με σκοπό τα λύτρα λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στο Μεξικό, οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε μερικές εκατοντάδες άλλες που αφορούν τον πόλεμο που μαίνεται για δεκαετίες ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών.
Κατά μέσο όρο πέντε άνθρωποι απάγονται κάθε μέρα σε κάποια επαρχία της χώρας όπως την Σιουδάδ Χουάρες, συνήθως εύποροι οικονομικά πολίτες.

Άνθρωποι δηλαδή, για τους οποίους η οικογένειά τους είναι διατεθειμένη να πληρώσει ποσά που κυμαίνονται από πεντακόσιες χιλιάδες έως ένα εκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να τους ξαναδεί σώους και αβλαβείς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και έρευνες οι απαγωγές είναι μια τόσο επικερδής δουλειά, που συμμετέχουν ακόμη και «διεφθαρμένοι» αστυνομικοί, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα καλό μερίδιο από τα λύτρα.

Οι τελευταίοι φροντίζουν να ενημερώνουν τους απαγωγείς για τις συνήθεις διαδρομές που ακολουθούν τα θύματά τους, τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι πλούσιοι επιχειρηματίες, αλλά και τις καθημερινές τους συνήθειες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι απαγωγείς έχουν δικούς τους ανθρώπους, όχι μόνο μέσα σε αστυνομικά τμήματα, αλλά ακόμη και σε γραφεία ανακριτών και εισαγγελέων, ώστε να έχουν άμεση πληροφόρηση για τις κινήσεις των αρχών ασφαλείας.

Οι απαχθέντες μπορεί να κρατηθούν μήνες ή και εβδομάδες ολόκληρες σε ειδικά διαμορφωμένα σπίτια-κρησφύγετα, πριν αφεθούν ελεύθεροι μετά την καταβολή των λύτρων, να επιστρέψουν στους δικούς τους ανθρώπους, έχοντας ζήσει έναν εφιάλτη που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα