Ανάκαμψη από το sell-off των προηγούμενων ημερών επιχειρεί η Wall Street

Απόπειρα να επανέλθει από το sell-off των προηγούμενων ημερών επιχειρεί η Wall Street, έπειτα από το tweet του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι Κινέζοι αξιωματούχοι έρχονται αυτή την εβδομάδα για να κλείσουν την εμπορική συμφωνία.

The reason for the China pullback & attempted renegotiation of the Trade Deal is the sincere HOPE that

they will be able to “negotiate” with Joe Biden or one of the very weak Democrats, and thereby continue to ripoff the United States (($500 Billion a year)) for years to come....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 8 Μαΐου 2019

Ο Dow Jones Industrial Average κατέγραψε ένα μικρό κέρδος 16 μονάδων στο άνοιγμα την Τετάρτη, μετά από μια απώλεια 470 μονάδων στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite κινούνται σταθεροποιητικά.

Την ανησυχία των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας πυροδότησαν οι προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή για αύξηση του ύψους των δασμών από το 10% στα 25% την Παρασκευή, εάν δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

Το Πεκίνο θα στείλει πάντως στην Ουάσινγκτον τον κορυφαίο οικονομικό διαπραγματευτή του, τον αντιπρόεδρο Liu He για τη συνέχιση των συνομιλιών την Πέμπτη, με τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη μιας συμφωνίας να είναι πλέον ασφυκτικά.

Στο μεταξύ, την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν και οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα