Ανφέρ Παπανδρέου στη Γεννηματά

Το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πανίσχυρος πρωθυπουργός της Ελλάδας, έχοντας συντρίψει στις κάλπες τον Κώστα Καραμανλή.

Το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και δέχθηκε

την απαίτηση του προέδρου της ΝΔ να συμμετέχει στην κυβέρνηση και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Το 2015 ο Γιώργος Παπανδρέου διέσπασε το ΠΑΣΟΚ και προχώρησε στη δημιουργία του ΚΙΔΗΣΟ. Απέτυχε να μπει στη Βουλή και... αναχώρησε για άλλες πολιτείες.

Το καλοκαίρι του 2015 απόλαυσε χωρίς σκοτούρες τις διακοπές του και από το Φθινόπωρο συνέχισε τα ταξίδια του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Πίσω στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα με την καυτή πατάτα στα χέρια είχε μείνει πια η Φώφη Γεννηματά, η οποία διαδέχθηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015.

Δύο μήνες μετά, αντί να το παίξει «τελευταία αυτοκράτειρα», η νέα πρόεδρος δημιούργησε τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» με τη ΔΗΜΑΡ και τις «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

Και δύο χρόνια αργότερα έθεσε και πάλι την ηγεσία της στην κρίση των πολιτών για να πετύχει τη δημιουργία του «Κινήματος Αλλαγής».

Το ΚΙΔΗΣΟ και ο Γιώργος Παπανδρέου μπήκαν στο νέο εγχείρημα εκ τους ασφαλούς. Δεν υπήρξε υποψήφιος εκ μέρους τους, δεν μετρήθηκαν, μόνο κέρδισαν θέσεις στα κομματικά όργανα. Και στα ψηφοδέλτια, για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ουσιαστικά ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Σταύρος Θεοδωράκης επέβαλαν τον διακομματικό χαρακτήρα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, που είχε σχεδιαστεί για να είναι νέος και ενιαίος.
Η Φώφη Γεννηματά το δέχθηκε για να είναι όλοι μαζί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε τα ταξίδια του. Ούτε καν στη γιορτή της 3ης του Σεπτέμβρη του 2018 δεν έδωσε το παρών. Είχε φροντίσει, όμως, να είναι στο πολιτικό συμβούλιο για το σκοπιανό, τον Ιούνιο του 2018, όπου διαφώνησε με τη Φώφη Γεννηματά, συμφωνώντας ουσιαστικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

(σ.σ. Η συνεδρίαση για το σκοπιανό ήταν και η τελευταία του Σταύρου Θεοδωράκη στο Κίνημα Αλλαγής. Αμέσως μετά επέστρεψε στα γνώριμα, ήσυχα και ρηχά νερά του Ποταμιού).
Μετά, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Γιώργο Παπανδρέου. Μόνο κάτι σποραδικές δηλώσεις από την Άπω Ανατολή. Και τώρα, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, ο πρώην πρωθυπουργός επανεμφανίστηκε. Με συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης που στηρίζει την κυβέρνηση, για να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών!
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αδικεί τη Φώφη Γεννηματά, αδικεί και τον εαυτό του. Αδικεί και όσους υπέστησαν τις συνέπειες των δικών του λανθασμένων επιλογών.

Τους πολίτες γενικά, αλλά και τις εκατοντάδες χιλιάδες των ψηφοφόρων της δημοκρατικής παράταξης, οι οποίοι δεν άλλαξαν προβιά για να αποφύγουν την κριτική και να συνεχίσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ το ταξίδι τους στους διαδρόμους της εξουσίας.

Δέχεται να τον χτυπούν στην πλάτη εκείνοι που δεν επέτρεπαν στους υπουργούς της κυβέρνησής του να βγουν από τα γραφεία τους. Εκείνοι που διέλυσαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011 στη Θεσσαλονίκη. Εκείνοι που φώναζαν το γνωστό σύνθημα για τη Βουλή.

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει παράπονα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Να νιώθει ότι έχασε την εξουσία από τους χειρισμούς του πληθωρικού στελέχους.

Αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον έριξε, όπως λένε στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, ο Γιώργος Παπανδρέου τον «τιμώρησε» με το ίδιο νόμισμα επιχειρώντας να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ 20 ημέρες πριν από εθνικές εκλογές.
Έκανε το προσωπικό πρόβλημα πολιτικό και αυτό είναι λάθος. Γιατί μαζί με τον Βενιζέλο τιμώρησε και τον κόσμο της παράταξης. Τους πολίτες που έκαναν και τον ίδιο ότι είναι. Πέρα από την οικογενειακή του παράδοση.
Σε κάθε περίπτωση, δικαίωμά του είναι να έχει όποια άποψη θέλει και να υπερασπίζεται τη δική του ανάγνωση των γεγονότων. Θα κριθεί για αυτό.

Αλλά δεν επιτρέπεται να αφήνει τη θλίψη του να τον οδηγεί στο σημείο να παίζει ξανά με την ενότητα του χώρου. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχει κληρονομήσει μαζί με το όνομά του

Keywords
Τυχαία Θέματα