Ανοδικά η Wall Street – Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό για Dow Jones

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε την εβδομάδα η αμερικανική αγορά, η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην Ιταλία και την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι, αμέσως μετά την επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα.

Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό κατέκτησε ο Dow Jones, ο οποίος έφθασε να ενισχύεται έως και 100 μονάδες, ενώ αυτή τη στιγμή κινείται κατά 81 μονάδες υψηλότερα ή 0,43% στις 19.251 μονάδες, με στήριξη από τη μετοχή της Goldman Sachs.

Κέρδη

0,64% για τον S&P 500 στις 2.205 μονάδες, ενώ κατά 1% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στο επίπεδο των 5.310 μονάδων.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές η αμερικανική αγορά αλλά και οι ευρωπαϊκές είχαν, ήδη, προετοιμαστεί για νίκη του «Όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα και ως εκ τούτου δεν φαίνεται να εντυπωσιάζονται από αυτήν την εξέλιξη. Παράλληλα εκτιμάται ότι ο Μάριο Ντράγκι, μέσω της ΕΚΤ, θα φροντίσει να στηρίξει -στο μέτρο που μπορεί- το αρκετά ταλαιπωρημένο ιταλικό τραπεζικό σύστημα.

Στήριξη στην αμερικανική αγορά έδωσε και η ανάκαμψη του ευρώ, το οποίο τις πρώτες πρωινές ώρες έφθασε έως και σε χαμηλό 20 μηνών έναντι του δολαρίου.

Το πραγματικό ενδιαφέρον για τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη Wall Street στρέφεται στην επικείμενη συνεδρίαση της Feed, με τις πιθανότητες η τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων των ΗΠΑ να διαμορφώνονται στο 90%.

Σε οικονομικό επίπεδο ο δείκτης IHS Markit αναφορικά με τον αμερικανικό κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 54,6 συνεχίζοντας τη θετική του πορεία για ένατο διαδοχικό μήνα. Ο δείκτης ISM υπηρεσιών διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στο 57,2 από 54,8 που ήταν τον Οκτώβριο.

Πτώση για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 2ετούς να φθάνει στο 1,14% και του 10ετούς στο 2,43%.

Keywords
Τυχαία Θέματα