Ανοδικά οι ευρωαγορές εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά από μια σειρά ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων που ώθησαν τους δείκτες της Wall Street σε ράλι, υποδηλώνοντας την αυξανόμενη διάθεση για επενδύσεις με μεγαλύτερο ρίσκο. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής για το brexit στις Βρυξέλλες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,45% στις 366,63 μονάδες, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,19%, o γερμανικός DAX

στο +0,17%, o γαλλικός CAC 40 στο +0,42%, ο ιταλικός FTSΕ MIB με άνοδο 0,71%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,28%.

Οι τεχνολογικές μετοχές καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις στις πρωινές συναλλαγές με άνοδο 2,3% εν μέσω εταιρικών ανακοινώσεων. Στην κορυφή του κλάδου η μετοχή της ASML. Η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ ανακοίνωσε κέρδη γ' τριμήνου που είναι ανώτερα των προσδοκιών. Η μετοχή έκανε άλμα 6%.
Κοιτάζοντας μεμονωμένες μετοχές, η ολλανδική εταρεία χρωμάτων Akzo Nobel έκανε άλμα 4% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη από βασικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 8%.

Η γερμανική Fresenius Medical Care βρίσκεται στον αντίποδα με πτώση 15% μετά τη μείωση των προσδοκιών για τις πωλήσεις και τα έσοδα του 2018, λόγω των χαμηλών επιδόσεων των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Brexit, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες. Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι πιθανό να απευθύνει έκκληση στους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ να δοθεί έμφαση στο θέμα των Ιρλανδικών συνόρων. Το στάτους που θα ισχύσει στα ιρλανδικά σύνορα στη μετά Brexit εποχή παραμένει «αγκάθι» στις συνομιλίες, με τις δυο πλευρές να μην είναι ακόμα σε θέση να συμφωνήσουν στο πώς θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυστηρών συνόρων όταν η Βρετανία αποχωρήσει στις 19 Μαρτίου του 2019 από την ΕΕ.

Πάντως, χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είπε ότι δεν υπάρχει αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας

Keywords
Τυχαία Θέματα