Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες

Ανοδικό ξεκίνημα έκαναν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πιθανό να δώσουν στη Βρετανή πρωθυπουργό το πράσινο φως για μια δεύτερη παράταση για το Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημειώνει άνοδο 0,23% στις 386,58 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Στα βρετανικά FTSE100 με άνοδο 0,06%, ο γερμανικός DAX +0,37%, ο γαλλικός CAC 40 +0,34%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενσιχύεται κατά 0,20%

και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 κατά 0,44%.

Οι αγορές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις εξελίξεις με το παγκόσμιο εμπόριο, μετά τις απειλές Τραμπ για την επιβολή εμπορικών κυρώσεων σε ευρωπαϊκά προϊόντα ύψους 11 δισ. δολ, που μεταφέρονται από μεγάλα εμπορικά αεροπλάνα, ως αντίποινα για τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις προς τις εταιρίες αεροσκαφών.

Παράλληλα, οι ανησυχίες εντείνονται μετά και τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, καθώς προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών του για φέτος, γεγονός που θα μπορούσε να αναγκάσει τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν μέτρα οικονομικής στήριξης.

Το ΔΝΤ περιέκοψε και τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, αυξάνοντας τις πιέσεις στην ΕΚΤ που συνεδριάζει αργότερα. Σήμερα στη Φρανκφούρτη.

Στο θέμα του Brexit, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να σκεφτεί να δώσει στη Βρετανία μια ευέλικτη παράταση για το Brexit έως και για έναν χρόνο.

Σήμερα συνέρχεται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου οι ηγέτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δώσουν στη Βρετανία αυτό το περιθώριο.

Μέχρι στιγμήε, αυτό που ισχύει είναι ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ μέχρι την Παρασκευή στις 11 μμ (ώρα Λονδίνου) από την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα