Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές στην πρόοδο που διαφαίνεται στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας, που συνεχίζονται και σήμερα στο Πεκίνο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,57% στις 347,81 μονάδες, με όλους τους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE100 με άνοδο 0,54%, ο γερμανικός DAX στο +0,76%, ο γαλλικός CAC 40 στο +0,87%, o ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,80%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται οριακά κατά 0,07%.

Οι τομείς

αυτοκινήτου και πρώτων υλών σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις στις πρωινές συναλλαγές, λόγω των αυξημένων προσδοκιών για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι αξιωματούχοι παρέτειναν τις εμπορικές συνομιλίες για τρίτη ημέρα λόγω της προόδου σε τομείς, όπως τα ενεργειακά commodities. Το κινεζικό ΥΠΕΞ ανέφερε σήμερα ότι οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν και ότι σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε χθες στο twitter ότι «οι συνομιλίες με την Κίνα σημειώνουν μεγάλη πρόοδο».

Πίσω στις αγορές, κοιτάζοντας μεμονωμένες μετοχές, η AMS, προμηθευτής της Apple, υποχώρησε άνω του 3% μετά από ένα report σύμφωνα με το οποίο η παραγωγή iPhones μειώθηκε για κάποια μοντέλα κατά το α' τρίμηνο.

Η Sainsbury υποχώρησε πάνω από 2% μετά την ανακοίνωση απροσδόκητα χαμηλών υφιστάμενων πωλήσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Από την άλλη, η μετοχή της Ted Baker σημείωσε άνοδο μετά την ανακοίνωση για αύξηση λιανικών πωλήσεων κατά την εορταστική περίοδο.

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, η Deutsche Bank αποφάσισε να περικόψει τα μπόνους των στελεχών της στην επενδυτική τραπεζική μετά από μια δύσκολη χρονιά.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα σε μια πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας διεθνώς, μετά την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που κάνει λόγο για επιβράδυνση στο 2,9% το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα