Απαγόρευση εισόδου στα ΜΜΕ σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Συσκότιση στο θέμα του προσφυγικού επιχειρεί η κυβέρνηση η οποία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι απαγορεύει την είσοδο για δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία σε όλα τα κέντρα υποδοχής προσφύγων της χώρας.

Κι όμως, ενώ περισσότεροι από 25.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα μας και η κυβέρνηση σε πανικό βάζει όπου βρει τους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, χωρίς να δίνει καμία απολύτως εξήγηση, λέει πως βάζει «μπλόκο» στον Τύπο στα hotspots και στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Μάλιστα, η κυβέρνηση

δεν διευκρινίζει μέχρι πότε θα ισχύσει το μέτρο αυτό, σημειώνοντας απλά πως η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ «μέχρι νεοτέρας».

Όλα αυτά ενώ ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Ελλάδα περισσότερα από 25.000 άτομα, που «φιλοξενούνται» αυτή τη στιγμή όπου μπορεί να φανταστεί κανείς: Από τα νησιά όπου φτάνουν κατά δεκάδες οι βάρκες, μεταφέρονται στον Πειραιά και εκεί αρχίζει ο νέος Γολγοθάς για τους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους. Οι αποθήκες και οι σταθμοί μετεπιβίβασης του λιμανιού έχουν γεμίσει ασφυκτικά, ενώ όσοι συνεχίζουν το ταξίδι τους έχουν επόμενο σταθμό την πλατεία Βικτωρίας και το Πεδίον του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας, όπου η κατάσταση, όπως και πριν από μερικούς μήνες, είναι πάλι απελπιστική. Τα κέντρα φιλοξενίας σε Σχιστό, Ελληνικό και Ελαιώνα είναι επίσης ασφυκτικά γεμάτα, ενώ η κυβέρνηση στήνει τώρα άρον-άρον καταυλισμό στο Πάρκο Τρίτση.

Το χάος, όμως, ξεφεύγει από τα όρια της πρωτεύουσας, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση προς την Ειδομένη. Έτσι, σε κάθε πόλη ή ακόμα και διαθέσιμο υπαίθριο χώρο κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργηθεί πρόχειροι καταυλισμοί, ακόμα και στα πάρκινγκ! Χιλιάδες άνθρωποι, ταλαιπωρημένοι από το μακρύ ταξίδι, με τα άρρωστα παιδιά τους στα χέρια, με τους ηλικιωμένους υποβασταζόμενους, αναγκάζονται είτε να κοιμούνται στο ύπαιθρο, είτε να ξεκινούν με τα πόδια για τα σύνορα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα