Απάντηση Άκτωρα για τα λιγνιτορυχεία της Βεύης

Για απώλειες εκατομμυρίων ευρώ από την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης για τα λιγνητωρυχεία της Βεύης, κάνει λόγω η Άκτωρ κατασκευαστική με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος ότι «το τμήμα του κοιτάσματος της Βεύης, το οποίο έχει παραχωρηθεί με αδιαφανείς διαδικασίες σε ιδιώτες, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θα επαναπροκηρυχθεί με νόμιμο τρόπο».

Όπως αναφέρει, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση από την 1η Δεκεμβρίου του 2014.

ΑΚΤΩΡ επιλέχθηκε ως ανάδοχος, με ομόφωνη απόφαση πενταμελούς επιτροπής στην οποία συμμετείχαν εγνωσμένης αξίας καθηγητές πανεπιστημίου, μετά από Διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 14 ελληνικοί και ξένοι όμιλοι".

Εν συνεχεία, όπως επισημαίνεται υπήρξε σειρά προσφυγών από ανταγωνιστικό όμιλο (Όμιλος Κοπελούζου), οι οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολο τους, τόσο από την ελληνική δικαιοσύνη όσο και από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. Από το Δεκέμβριο του 2014 εκκρεμεί η προώθηση της σύμβασης στη Βουλή προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα