Άρωμα... εξαγοράς: Η IFF αποκτά την Frutarom για $7,1 δισ.

Στη μεγαλύτερη συμφωνία του τομέα τους κατέληξαν η International Flavors & Fragrances με την ισραηλινή Frutarom Industries, ύψους 7,1 δισ. δολαρίων συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Το deal θα πραγματοποιηθεί με μετρητά και μετοχές και οι μέτοχοι της Frutarom με έδρα τη Χάιφα, θα λάβουν 106,25 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δυο εταιρειών.

Η τιμή εξαγοράς αντιπροσωπεύει 11% premium στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Frutarom στις 6 Μαΐου.

Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα δυο ΔΣ, με τη μετοχή της Frutarom να ενισχύεται κατά 6,7%, σε υψηλό ενός μήνα.

Το εν λόγω deal έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μεταβιβάσεων υπό τον CEO της Frutarom, Ori Yehudai, ο οποίος έχει επιβλέψει την εξαγορά πάνω από 25 εταιρειών από το 2015.

Σημειώνεται ότι η Frutarom επικεντρώνεται κυρίως σε φυσικά προϊόντα, που είναι και ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα του τομέα τροφίμων και προσωπικής φροντίδας, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται μακριά από προϊόντα με τεχνητά χρώματα και γεύσεις.

Η IFF με έδρα τη Νέα Υόρκη ανέφερε πως η συμφωνία μπορεί να βοηθήσει τη στρατηγική της να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη «στη φυσική γεύση, τη φυσική μυρωδιά και τη φυσική διατροφή».

Οι μέτοχοι της Frutarom θα λάβουν 71.19 δολάρια σε ρευστό και 0,249 μετοχή της IFF για κάθε μια μετοχή της Frutarom, η οποία ενισχύθηκε κατά 6,7% νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα