Μπιλ Γκέιτς: «Έρχονται 10 νέες Tesla» – Σε ποιους τομείς προτείνει να επενδύσετε

Αυτή τη στιγμή, ο Μπιλ Γκέιτς, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το Forbes, αξίζει 134,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, φυσικά, και δεν περίμενε την κλιματική κρίση για γίνει γνωστός και ακόμη πλουσιότερος. Όμως, για όσους επιθυμούν να αυξήσουν την περιουσία τους και γιατί όχι μια μέρα, να καταφέρουν να γίνουν δισεκατομμυριούχοι, ο Γκέιτς πιστεύει ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο συγκεκριμένο κλάδο.

Στα

πλαίσια διαδικτυακού συνεδρίου για τις εξελίξεις στην περιβαλλοντική τεχνολογία από την SOSV, εταιρεία επενδύσεων με έμφαση στην κλιματική αλλαγή, ο ιδρυτής της Microsoft, θέλησε να κάνει τις δικές του προβλέψεις. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι στο μέλλον, τα κέρδη για όσους ποντάρουν σήμερα στον τομέα του κλίματος, θα είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας παγκοσμίως. «Στο εξής, θα υπάρξουν 8 με 10 νέες Tesla» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός επιχειρηματίας.

Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με επικεφαλής τον Έλον Μασκ διπλασιάστηκε σε αξία τον τελευταίο χρόνο ενώ σύμφωνα με το CNBC, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει αυξηθεί περισσότερο από 2.000%. «Όσοι επένδυσαν κάποτε στην Tesla και την εμπιστεύτηκαν, τώρα αισθάνονται πολύ έξυπνοι» είπε.

Ως προς τον τομέα της περιβαλλοντικής τεχνολογίας, προβλέπει επίσης, ότι δεν θα υπάρξει μονοπώλιο. Αντιθέτως, τα κέρδη θα κατανεμηθούν σε ένα ευρύτερο φάσμα εταιρειών. «Θα αναδυθούν, ξέρετε, πολλές νέες εταιρείες στο χώρο, εταιρείες σαν τη Microsoft, τη Google και την Amazon» υποστηρίζει. Την Microsoft, ο Γκέιτς την ίδρυσε το 1975, ενώ η Amazon και η Google κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1990 σε μια περίοδο που το Διαδίκτυο είχε ήδη απογειωθεί. Αυτές είναι σήμερα, οι τρεις από τις τέσσερις πολυτιμότερες αμερικανικές εταιρείες.

Παρά το γεγονός ότι ο Γκέιτς προβλέπει πως ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί κλάδο με πολλές ευκαιρίες και δυναμική στο άμεσο μέλλον, πιστεύει συγχρόνως, πως πολλά χρήματα ειδικά στην αρχή θα χαθούν, όπως ακριβώς συνέβη και με τη φούσκα του διαδικτύου. Συγκρίνει μάλιστα, τις μέρες που διανύουμε, με «τις πρώτες μέρες του λογισμικού και των υπολογιστών». Εκτός όμως, από τις μεγάλες δεσμεύσεις κεφαλαίου, ο Γκέιτς υποστηρίζει πως ο τομέας της περιβαλλοντικής τεχνολογίας προκειμένου να αναπτυχθεί, θα πρέπει και οι κυβερνήσεις από την πλευρά τους, να καθορίσουν «ενθαρρυντικές πολιτικές» που διευκολύνουν την υιοθέτηση τεχνολογιών μηδενικών εκπομπών.

Σε ποιους τομείς να επενδύσετε

Τέλος, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δεν δίστασε να συμβουλέψει τους επενδυτές υποστηρίζοντας πως όσοι επιθυμούν να βγάλουν χρήματα στο χώρο, με όσο το δυνατό μικρότερο κίνδυνο, «μπορούν να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση ηλιακών πεδίων». Οι υψηλού κινδύνου επενδύσεις σχετίζονται, σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο, με την άμεση δέσμευση άνθρακα στον αέρα, το υδρογόνο, το χάλυβα και τα αεροπορικά καύσιμα.

Διαβάστε ακόμη:

Απόστολος Κάκκος (Lamda Hellix): Το σχέδιο να καταστεί η Ελλάδα περιφερειακός κόμβος διακίνησης δεδομένων

Το «μεγάλο κανόνι» χτύπησε σε Σύρο και Πειραιά – Έρχονται Μύκονος, Αττική και Θεσσαλονίκη

Τζακ Ντόρσεϊ: Ο CEO του Twitter προειδοποιεί – «Ο υπερπληθωρισμός θα αλλάξει τα πάντα παγκοσμίως. Συμβαίνει τώρα»

Keywords
Τυχαία Θέματα