Μπροστά σε νέα κρίση η Τυνησία, με την απεργία των εργαζομένων στη μεταφορά καυσίμων

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές καυσίμων στην Τυνησία ξεκίνησαν τριήμερη απεργία για να ζητήσουν μια αύξηση των αποδοχών τους, την οποία τους έχουν απο παλιά υποσχεθεί, δημιουργώντας μια νέα σειρά προκλήσεων για την κυβέρνηση αυτού του βορειοαφρικανικού κράτους.

Οι συνομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων με την κυβέρνηση δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία,

όπως ενημέρωσε ο Al-Moncef bin Ramadan, επικεφαλής του συνδικάτου εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών, που αποτελεί το πιο ισχυρό συνδικάτο της χώρας, το UGTT.

Ο πρωθυπουργός Youssef Chahed κατέβαλε προσπάθειες, μια μέρα νωρίτερα, να καταστείλει τις σποραδικές διαμαρτυρίες στη χώρα, (οι οποίες γεννήθηκαν από τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης), αυξάνοντας κατά 6,5% τον κατώτατο μισθό για τους εργαζόμενους στο βιομηχανικό και γεωργικό τομέα και τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.

Η Τυνησία, η μοναδική χώρα που βγαίνει από τις αραβικές εξεγέρσεις του 2011 με ενισχυμένη δημοκρατία, απέτυχε να αποκομίσει σημαντικά οφέλη για την οικονομία της. Η κυβέρνηση έχει πιεστεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλες δυνάμεις για να μειώσει τις δαπάνες - τροφοδοτώντας τις εντάσεις με ισχυρά συνδικάτα που επιδιώκουν αύξηση των μισθών.

Keywords
Τυχαία Θέματα