Χ.Α.: Κλείσιμο του μήνα σε υψηλότερα επίπεδα επιδιώκουν οι επενδύτες

Η σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών ξεκινά με τον Γενικό δείκτη στις 873,62 μονάδες μετά τη χτεσινή τέταρτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση.

Το χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει κέρδη πάνω από 10% από τα τέλη Φεβρουαρίου, με τον τραπεζικό δείκτη μάλιστα να καταγράφει άνοδο πέριξ του 17%, παρά το γεγονός ότι από το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, λόγω της υποδοχής της αγοράς των όρων κεφαλαιακής ενίσχυσης της Πειραιώς.

Με

το χτεσινό κλείσιμο η αγορά επιβεβαίωσε την ανοδική της τάση όπως άλλωστε κάνει τις τελευταίες ημέρες από την ανάκαμψη που καταγράφει από τα χαμηλά των 823 μονάδων μετά και από τις εξελίξεις στο μέτωπο του Ταμείου Ανάκαμψης, τα κεφάλαια του οποίου αναμένονται σε πολύ συγκεκριμένους κλάδους ώστε να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Με την σημερινή τελευταία συνεδρίαση του μήνα η αγορά είναι πολύ πιθανόν να κλείσει σε νέα υψηλά 13 μηνών και από τον περασμένο Μάρτιο όπου και ζούσαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας να κλείσει με ένα εντυπωσιακό ράλι 86%.
Αυτό που περιμένει τώρα η αγορά να δει στις πρώτες συνεδριάσεις του επόμενου μήνα είναι εάν όλη αυτή η άνοδος των τελευταίων ημερών έγινε για να “ωραιοποιηθούν” οι αποτιμήσεις των εισηγμένων για το κλείσιμο μήνα και τριμήνου ή αυτή η άνοδος θα συνεχιστεί με τα απαραίτητα διορθωτικά γυρίσματα για να κατευθυνθεί σε πιο υψηλά επίπεδα με την προσοχή των ενεργών Traders να παραμένει επικεντρωμένη στις Εισηγμένες που ανακοινώνουν αποτελέσματα για την παρελθούσα και εκτιμήσεις για την τρέχουσα χρήση, αλλά και στον Τραπεζικό κλάδο.

Τεχνικά τώρα είναι θετική ένδειξη για την συνέχεια το γεγονός ότι ο Γενικός δείκτης κράτησε την στήριξη στις 862 μονάδες και έστω και οριακά υπερκέρασε την πρώτη αντίσταση στις 873, δημιουργώντας περιθώρια αναρρίχησης προς τις 893 (gap) και 898 – 908 μονάδες ενώ η όποια διόρθωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 823 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών και ημερήσιο “stop long”).

Για τον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, η όποια διόρθωση δεν πρέπει να δώσει κλείσιμο χαμηλότερα των 1976 (ημερήσιο “stop long”) και σε ακρότητα χαμηλότερα των 1965 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 1957 (εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και 1910 μονάδων (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων).

Αν ο εν λόγω δείκτης κατορθώσει κλείσιμο υψηλότερα της “διακεκαυμένης ζώνης” 2079 – 2106, αυξάνονται οι ελπίδες των “buyers” για κίνηση προς τις 2168, 2185, 2201 και 2240 μονάδες (gap). Όσον αφορά τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών όσο ο εν λόγω δείκτης δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 543 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 90 εβδομάδων), παραμένει ανοιχτός ο δρόμος για τον επόμενο στόχο των 573 και 600 – 655 μονάδων.

Αντίθετα, κλείσιμο χαμηλότερα των 543 μονάδων, θα αυξήσει τις πιθανότητες διόρθωσης προς τις 539, 523 και 502 μονάδες (ημερήσιο “stop long”).

Διαβάστε ακόμα:

Ακίνητα: Παράταση – «ανάσα» για όσους αποκάλυψαν αδήλωτα τετραγωνικά

Ελλάκτωρ: Καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα για την Εγνατία για να παραμείνει εντός διαγωνισμού

Τoyota: «Γκάζι» στην παραγωγή με ώθηση από την Κίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα