Χρηματιστήριο: Έντονη μεταβλητότητα – Εγκλωβισμένη γύρω από τις 900 μονάδες η αγορά

Με έντονη νευρικότητα ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απώλειες κατά 0,25%, στις 903,08 μονάδες. Η αγορά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο των τελευταίων μηνών εγκλωβισμένη γύρω από τις 900 μονάδες χωρίς να διαθέτει ακόμη τις δυνάμεις που θα την οδηγήσουν σε πιο υψηλά επίπεδα, παρά τα συνεχή θετικά νέα που βγαίνουν μέσα από τις επιχειρηματικές συμφωνίες και τα

report των Ξένων Οίκων.

O τραπεζικός κλάδος είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο κλάδος που θα δώσει την επόμενη ανοδική κίνηση αλλά και ο κλάδος ο οποίος κρατά αυτή την στιγμή την αγορά πιο πίσω, μιας λόγω της μεγάλης βαρύτητας που έχει, δεν την αφήνει να απεγκλωβιστεί από την διαδρομή των 830 – 930 μονάδων. Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των υπόλοιπων δεικτοβαρών μετοχών είναι κοντά ή στα υψηλά έτους με αποτέλεσμα οι επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί στο να αυξήσουν την μετοχική τους θέση, ειδικά όταν τα μηνύματα από τις Διεθνείς αγορές οι οποίες διαπραγματεύονται σε υψηλά ετών είναι αρνητικά μετά τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν από τις Κεντρικές Τράπεζες σχετικά με την νομισματική τους πολιτική.

Ως εκ τούτου η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι ο Γενικός Δείκτης παραμένει εντός του εύρους διακύμανσης από τις αρχές Απριλίου. Ενδεχομένως να είμαστε κοντά στην επανάληψη του φαινομένου που έλαβε χώρα τον Μάιο: αργές και πλάγιες διακυμάνσεις σε στενό εύρος με όριο ασφαλείας τις 880 μονάδες.

Η μείωση της ταχύτητας της πτώσης στις τελευταίες συνεδριάσεις μάλλον υποδεικνύει ως επικρατέστερο σενάριο την ισορροπία στα τρέχοντα επίπεδα για την εβδομάδα που διανύουμε η οποία στο τέλος της έχει και την λήξη των παραγώγων.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, όσο αυτός διατηρείται υψηλότερα των 895 – 885, ή έστω υψηλότερα των 878 (ημερήσιο “stop long”) – 867 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων), δεν κινδυνεύει η μεσοπρόθεσμη τάση. Θετική ένδειξη το χθεσινό κλείσιμο υψηλότερα των 903 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), όπως και το κλείσιμο του “gap” στις 910 μονάδες. Επόμενες αντιστάσεις στις 910, 917 – 920, 930 και 949 – 950 μονάδες.

Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, μπορεί να έκλεισε το “gap” στις 2184 μονάδες, αλλά έκλεισε σαφώς χαμηλότερα, διατηρώντας το εν λόγω πεδίο σαν πρώτη αντίσταση. Οι επόμενες στις 2200 και 2230 – 2240 μονάδες. Οι στηρίξεις στις 2126, 2100 (ημερήσιο “stop long”) και 2085 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει πτώση 0,33% και βρίσκεται στις 2.171,97 μονάδες η Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Λάμδα και ΟΛΠ σημειώνουν ήπια άνοδο ενώ ήπια πτωτικά κινούνται η Ελλάκτωρ, Jumbo, Aegean, Τιτάνας, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Coca Cola, Σαράντης, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ και Eurobank με την Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ να είναι αμετάβλητες.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΟΒΕ – Έρευνα: Πόσο εξαρτάται η Ελλάδα από τα ορυκτά καύσιμα – Από εισαγωγές το 66,5% της ενέργειας

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Eκπνέει η τελευταία προθεσμία υποβολής

Ολοταχώς για πάνω από το 60% του 2019 ο ελληνικός τουρισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα