Χρηματιστήριο: Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς η αγορά – Αδυναμία προσσέγγισης των 900 μονάδων

Χωρίς να έχει αλλάξει η πρωινή εικόνα συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,55%, στις 889,74 μονάδες.

Από την έναρξη της συνεδρίασης, συνεχίζεται η πλάγια κίνηση στο γνωστό μοτίβο του Ιουνίου. Οι επενδυτές κινούνται επιφυλακτικά με επιλεκτικές τοποθετήσεις χωρίς να έχουν τις δυνάμεις να κατευθύνουν την αγορά σε πιο υψηλά επίπεδα μιας και η συναλλακτική δραστηριότητα έχει

υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Βασικό ρόλο στην συνέχιση ή όχι της ανόδου της αγοράς θα παίξει ο τραπεζικός κλάδος ο οποίος μετά τις διεργασίες των τελευταίων δύο μηνών, με τις οποίες στοχεύει στην στήριξη της οικονομίας και της οικονομικής ανάκαμψης μέσω του ταμείου Ανάπτυξης, φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες μιας και η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα προβούν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου προχωρώντας σε ποιοτικές κινήσεις βελτίωσης των δραστηριοτήτων τους και εκκαθάρισης του ισολογισμού τους. Βέβαια αυτό που απασχολεί τους επενδυτές είναι το κατά πόσο θα επηρεάσει την Ελληνική οικονομία η νέα έξαρση της πανδημίας μέσα από την μετάλλαξη Δέλτα, με τα νέα από τον τουρισμό που αποτελεί το 30% του ΑΕΠ της χώρας να μην είναι τόσο αισιόδοξα όπως ήταν το Μάϊο.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι από την έναρξη της συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη να χάνει στις προηγούμενες συνεδριάσεις εν σειρά τις στηρίξεις στις 903 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 895 και 885 μονάδες με τις αμέσως επόμενες να εντοπίζονται στις 873, 852 (ημερήσιο “stop long”) και 840 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων). Οι αντιστάσεις στις 919, 950 και 1013 μονάδες. Για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, αποτελεί παρελθόν τόσο η ζώνη στήριξης 2188 – 2177 από όπου διέρχεται ο εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών, όσο και η επόμενη στήριξη στις 2145 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών).

Η αμέσως επόμενη στήριξη στις 2138, 2100 και 2046 μονάδες (ημερήσιο “stop long”). Για την σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας, απαιτείται κλείσιμο υψηλότερα των 2216, 2230 και 2240 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, οι 2300 μονάδες, θα μπουν στο στόχαστρο των αγοραστών. Στο ταμπλό τώρα κα στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης η Τέρνα Ενεργειακή και η ΕΥΔΑΠ με 2,52% και 2,06% αντίστοιχα σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν η ΔΕΗ, Εθνική, ΟΤΕ, Aegean και Jumbo με κέρδη άνω του 1% ενώ ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Τιτάνας, Σαράντης, ΕΧΑΕ και Πειραιώς κινούνται ήπια ανοδικά. Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Coca Cola και η Alpha Bank με 1,4% και 1,39% αντίστοιχα με την Eurobank, Μυτιληναίος, Motor Oil και Ελλάκτωρ να σημειώνουν ήπιες απώλειες. ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ προς στιγμή αμετάβλητες.

Διαβάστε ακόμη:

Περιστέρης (ΓΕΚΤΕΡΝΑ): «Υλοποιούμε επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στην πενταετία»

Eurostat: Στο 15,4% μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο

Εμβολιασμός: 20 ερωταπαντήσεις για τα νέα μέτρα σε εστίαση και ψυχαγωγία

Keywords
Τυχαία Θέματα