Χρηματιστήριο: Θετικό γύρισμα μέσω δημοπρασιών

Μέσω των δημοπρασιών κατάφερε τελικά και έβγαλε θετική αντίδραση το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στις 878,55 μονάδες με άνοδο 0,18%. Με την άνοδο διεκόπη η αρνητική πορεία στην οποία έχει εισέλθει η αγορά από τις 14 Ιουνίου και μετά όταν και κατέγραψε τα υψηλά έτους και τις 927 μονάδες.

Βέβαια η σημερινή αντίδραση από τα χαμηλά ημέρας και τις 870 μονάδες περισσότερο μοιάζει σαν μια τεχνική

αντίδραση παρά ως το τέρμα της διόρθωσης με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει και σήμερα σε πολύ χαμηλά επίπεδα και με τους αγοραστές να μην έχουν ακόμη αποφασίσει να εκμεταλλευτούν τις καλύτερες αποτιμήσεις στο ταμπλό και να τοποθετηθούν.

Άλλωστε, τα ρίσκα για την πορεία της τουριστικής κίνησης και τη δυναμική της ιδιωτικής κατανάλωσης εν μέσω χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, παραμένουν, ειδικά μάλιστα εάν επιβεβαιωθεί η εξάπλωση της μετάλλαξη Δέλτα στην ελληνική κοινότητα. Η ανησυχία των ειδικών για ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορωνοϊού είναι, έτσι κι αλλιώς, εμφανής, με τις εκκλήσεις προς τους ανεμβολίαστους να κορυφώνονται. Ωστόσο η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην ληφθούν οριζόντια περιοριστικά μέτρα, καθώς η οικονομία και η κοινωνία δε γίνεται κλείσουν και πάλι για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια.

Ο τραπεζικός κλάδος, αν εξαιρέσουμε τις δημοπρασίες, ήταν σήμερα ένας εκ των μεγαλύτερων βαριδίων της αγοράς, η οποία δείχνει να αναμένει ή να τηρεί επιφυλακτική στάση στις έντονες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές, το τελευταίο αλλά και το επόμενο διάστημα, ο κλάδος θέτει τις βάσεις για μία νέα εποχή επέκτασης, αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά και την καταστροφική κληρονομιά της κρίσης. Και σταδιακά αυτό θα αποτυπώνεται στο ταμπλό.

Το ακόμη πιο παράδοξο που εμφανίζει η αγορά είναι ότι αν και οι ξένοι αναλυτές εκτιμούν καλές επιδόσεις στην ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα, η αγορά αδυνατεί να αποτυπώσει αυτές τις προοπτικές στο ταμπλό με την αδυναμία μάλιστα να γίνεται πιο έντονη ακόμη και σε τίτλους που αποδεδειγμένα θα ωφεληθούν από τις καλές οικονομικές επιδόσεις.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος έκλεισε οριακά θετικά κατά 0,04%, στις 2.119,63 μονάδες, η Aegean και η Βιοχάλκο με 2,46%, η Τέρνα Ενεργειακή με 2,33% και ο ΟΤΕ με 2,33% σημείωσαν τα περισσότερα κέρδη και ακολούθησαν ήπια ανοδικά ο ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Τιτάνας, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Motor Oil και Εθνική.

Σε αρνητικό έδαφος και με απώλειες άνω του 1% έκλεισε ο ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Eurobank, ΕΥΔΑΠ και ΕΧΑΕ ΜΕ ΤΗΝ Λάμδα, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και Coca Cola να κλείνουν ήπια πτωτικά ενώ Σαράντης και ΑΔΜΗΕ έκλεισαν αμετάβλητες.

Ο τζίρος ανήλθε στα 68,6 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 42,7 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 22,2 εκατομμύρια τεμάχια που αντιστοιχούν σε 22,8 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 16,2 εκατομμύρια ευρώ αφορούσε πακέτο της Eurobank το οποίο έγινε στην τιμή των 0,84 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί το ράλι στο ελληνικό real estate θα συνεχιστεί

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ: Ποια είναι η ΒΑΠ που κατήγγειλε την Coca Cola 3Ε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Το Δημοψήφισμα του 2015 δίχασε τους Ελληνες – Σήμερα, έχουμε τα εμβόλια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρηματιστήριο, Θετικό,chrimatistirio, thetiko