Διαγωνισμοί και funds

Του Κώστα Τσαούση

Η Κατερίνα Πραματάρη με διακριτή και προβεβλημένη παρουσία και δράση στο εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας είναι ένας από τους στυλοβάτες της εξέλιξης από τις νεανικές startups στις ώριμες (ακόμη και για χρηματοδότηση από funds) επιχειρήσεις. Η Κατερίνα Πραματάρη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), για χρόνια επιστημονική υπεύθυνος του Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας

και Καινοτομίας (Athens Center for Εntrepreneurship and Innovation) του ΟΠΑ και μία εκ των τεσσάρων μελών της ιδρυτικής ομάδας του Uni.fund (ενός από τα funds της οικογένειας του Equifund). Η Κατερίνα είναι πάνω από όλα αγαπητή σε όλους γιατί έχει ένα ιδιαίτερο προσόν: Είναι ανοικτή σε όλους να ακούσει και να συνομιλήσει αλλά πάνω από όλα έχει το θάρρος της γνώμης της και δεν έχει ποτέ αναστολές για να την διατυπώσει. Αυτό έκανε και σε μια πρόσφατη ανάρτηση της στο fb με αφορμή ένα διαγωνισμό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Και αρχή είναι το ...post: « Κατά τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια συστηματική άνοδο του επιπέδου των ομάδων που διακρίθηκαν στους τελικούς διαγωνισμών καινοτομίας. Ωστόσο φέτος νιώθω ότι έχει αρχίσει να αντιστρέφεται αυτή η κατάσταση. Ίσως αυτό έχει να κάνει με τη μεγάλη πληθώρα διαγωνισμών ή την παρουσία των νέων funds στο Innovation Window του Equifund, που έχει οδηγήσει πολλούς στο να απευθύνονται απευθείας σε κάποιο Fund αντί να συμμετέχουν σε διαγωνισμό. Μήπως αυτό αποτελεί την ευκαιρία που περίμεναν πολλές ομάδες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο να διακριθούν σε κάποιο διαγωνισμό όπως το Ennovation;».
Η αίσθηση της Κατερίνας δεν είναι από τα ...άστρα! Στην Αθήνα κατοικεί και εργάζεται και μάλιστα, έχει και την γνώση από πρώτο χέρι καθώς κάθεται από την απέναντι πλευρά του τραπεζιού υποδεχόμενη ομάδες και ιδέες στο fund. Ας κρατήσουμε την αίσθηση της καθώς καταγράφει και αναδεικνύει μια τάση...

Τέλος, όσο για τον επιτυχημένο θεσμό Ennovation – ένας διεθνής διαγωνισμός για την επιχειρηματικότητα και τη καινοτομία με συμμετοχές από ένα δίκτυο 18 πανεπιστημίων από την Ελλάδα και την Κύπρο- που διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι ενδιαφερόμενοι έχουν τον χρόνο να επισκεφθούν το https://ennovation.gr/.

Keywords
Τυχαία Θέματα