Εκτεθειμένες στον «εχθρό» οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας!

Λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Emanuel Macron πέρυσι, το επιτελείο του απέκτησε πρόσβαση στις πιο ευαίσθητες δραστηριότητες του γαλλικού κράτους. Αυτά που συνάντησε, λειτούργησαν ως μια κλήση αφύπνισης.

Η ομάδα έμαθε ότι η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας -η οποία, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί τους Γάλλους πολίτες για εγχώρια τρομοκρατία ή αναρχικές δραστηριότητες - χρησιμοποιεί λογισμικό από μια startup η οποία υποστηρίζεται από τη CIA. Ο κωδικός του παρέχεται από την Palantir Technologies Inc., μια εταιρεία

εξόρυξης δεδομένων που εργάζεται για το Πεντάγωνο και την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η χρήση της τεχνολογίας των ΗΠΑ βαθιά μέσα στο γαλλικό κράτος δεν είναι ασυνήθιστη, αλλά για την -γνώστη της τεχνολογίας- ομάδα του 40χρονου προέδρου, ήταν ένα σημάδι ότι η χώρα πρέπει να καταστήσει την τεχνολογική της ανεξαρτησία, κορυφαία προτεραιότητα – μια προτεραιότητα που γίνεται όλο και πιο επείγουσα, αφού ο Πρόεδρος Donald Trump θεωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση «εχθρό».

"Καμία γαλλική εταιρεία δεν ήταν σε θέση να παράσχει αυτό το έργο", δήλωσε ο Laurent Nunez, ο νέος αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών της Γαλλίας, στο Bloomberg News τον Ιούλιο, στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την παρουσίαση ενός νέου αντιτρομοκρατικού συστήματος. "Τώρα εργαζόμαστε για την προώθηση μιας γαλλικής ή ευρωπαϊκής προσφοράς για κάτι τέτοιο"

Keywords
Τυχαία Θέματα