Ενα app για τα... γερμανικά ίχνη στην Ελλάδα

Υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στο πλουσιότερο ιδιωτικό μέγαρο του 19ου στην Αθήνα και τη θρυλική ερωτική ιστορία του Μιμίκου και της Μαίρης; Ποια σχέση έχει το πρώτο νοσοκομείο της πρωτεύουσας με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων; Ποια βίλα της Κηφισιάς φέρει το όνομα της πρώτης ελληνικής εφημερίδας της Νέας Υόρκης; Και που βρίσκεται το μνήμα του γιατρού, o οποίος βρέθηκε στο πλευρό του λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι, o οποίος προσπάθησε μάταια να σώσει τον θανάσιμα τραυματισμένο Καραϊσκάκη και συνέταξε τη νεκροψία του

δολοφονημένου Καποδίστρια;

Η εφαρμογή «Γερμανικά ίχνη» για κινητά ήρθε όχι μόνο να δώσει τις απαντήσεις, αλλά και να πείσει, αυτούς που θα την ''κατεβάσουν'', να βγούν μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας για να ανακαλύψουν ακριβώς αυτά τα ίχνη. Μίτος που συνδέει όλα αυτά τα σημεία της πόλης και τις ιστορίες τους τόσο από τον 19ο αι. όσο και από τον 20ο είναι η σχέση τους με τη Γερμανία.

Η εφαρμογή «Γερμανικά Ίχνη στην Ελλάδα» χρηματοδοτήθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Πως λειτουργεί

Πίσω από τα 60 και πλέον σημεία - από κτίρια έως επιτύμβια μνημεία - που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή, βρίσκονται αρχιτέκτονες ή ιδιοκτήτες με καταγωγή από τη Γερμανία, που ο καθένας με τον δικό του προσωπικό τρόπο άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη όπου προβάλλονται τα μνημεία μπορούν,όσοι ενδιαφέρονται, να ανακαλύψουν το "κρυμμένο" προφίλ του καθενός από αυτά με διαφορετικούς τρόπους: είτε μέσα από το επεξηγηματικό κείμενο και τις συνοδευτικές φωτογραφίες, είτε μέσα από μια ηχογραφημένη αφήγηση.

Εξάλλου, η εφαρμογή περιλαμβάνει πολυάριθμες φωτογραφίες, αρχεία και ηχητικές αφηγήσεις, ενώ παράλληλα με τη λειτουργία GPS ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει τα κτίρια που βρίσκονται κοντά του (ή στον περιβάλλοντα χώρο).

Η εφαρμογή δε, διαθέτει τη δυνατότητα λειτουργίας και εκτός σύνδεσης στο διαδίκτυο, εφόσον βέβαια ο χρήστης έχει κατεβάσει τα δεδομένα στη συσκευή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα