Έντονη διαμαρτυρία των πρακτόρων ΟΠΑΠ για την εξαίρεση τους από τα μέτρα στήριξης

Τη σφοδρή αντίθεση στον αποκλεισμό τους από τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για εργαζομένους και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 εκφράζουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ με επιστολή τους προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών

Την επιστολή που υπογράφουν εκ μέρους του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ ο Πρόεδρος Γεώργιος Πουλημάς και ο Γενικός Γραμματέας Κων/νος Μπουλογεώργος, οι πράκτορες εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός

της εξαίρεσης από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 14 Ιανουαρίου, από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Διερωτώνται πώς είναι δυνατόν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, να εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης καθώς οι επιχειρήσεις τους ήταν ίσως οι μόνες που έμειναν κλειστές για σχεδόν ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, ενώ ήταν και από τις τελευταίες που έλαβαν κάποιου είδους στήριξη από το κράτος.

Σημειώνουν ότι τα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ έγιναν η μόνη οργανωμένη εμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα, στην οποία επιβλήθηκε να λειτουργεί αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες, όταν όλο το λιανεμπόριο μπορεί να εξυπηρετεί και μη εμβολιασμένους, με rapid test και επιφυλάσσονται για νέες κινητοποιήσεις, καθώς οι αντοχές τους εξαντλούνται

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Στην ΠΟΕΠΠΠ, για μια ακόμη φορά, είδαμε ότι ο κλάδος των πρακτόρων του ΟΠΑΠ εξαιρέθηκε από τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκαν στις 14 Ιανουαρίου, από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Δυστυχώς, παρά τις αμέτρητες επικοινωνίες και επιστολές που έχουμε ανταλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και τις σχετικές υποσχέσεις που λάβαμε, τα 4.000 πρακτορεία μας έμειναν ξανά έξω από τα μέτρα στήριξης, ενώ είδαμε ότι εντάχθηκαν σε αυτά τα καζίνο και άλλες πληττόμενες επιχειρήσεις, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα.

Πώς είναι δυνατόν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, να εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης; Για όσους πουν ότι υπερβάλουμε, να θυμίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μας ήταν ίσως οι μόνες που έμειναν κλειστές για σχεδόν ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, ενώ ήταν και από τις τελευταίες που έλαβαν κάποιου είδους στήριξη από το κράτος.

Επίσης, η αντιμετώπιση των πρακτορείων μας είναι διαφορετική και σαφώς πιο σκληρή από σχεδόν κάθε κλάδο της αγοράς, κάθε φορά που πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία. Το τελευταίο χτύπημα ήρθε λίγο πριν την περίοδο των γιορτών, για την οποία είχαμε την ψευδαίσθηση πως θα ανεβάσουμε κάπως τους τζίρους μας, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

Με απόφαση της κυβέρνησης, τα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ έγιναν η μόνη οργανωμένη εμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα, στην οποία επιβλήθηκε να λειτουργεί αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες, όταν όλο το λιανεμπόριο μπορεί να εξυπηρετεί και μη εμβολιασμένους, με rapid test. Παρά τις κινητοποιήσεις του κλάδου μας και τις σχετικές διαβεβαιώσεις, καμία απολύτως κίνηση δεν έγινε για την άρση αυτού του άδικου και αδικαιολόγητου μέτρου.

Εδώ και μήνες, το μόνο που ακούμε είναι ότι έχουμε δίκιο, ότι οι προτάσεις και τα αιτήματα μας είναι λογικά και ότι θα βρεθούν λύσεις για την ομαλή λειτουργία και την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων μας. Τελικά δίκιο έχουμε και δίκιο δεν βρίσκουμε, καθώς ούτε αίρονται οι αδικίες, ούτε μέτρα στήριξης λαμβάνονται για τα καταστήματα μας και τους περίπου 20.000 εργαζόμενους που απασχολούν.

Έχουμε φτάσει πλέον στα όρια μας! Δεν μπορούμε άλλο να βλέπουμε τα έσοδα μας να μηδενίζονται και τους online ανταγωνιστές μας να επωφελούνται από το mini lockdown που έχει επιβληθεί στα πρακτορεία μας. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και μάλιστα πάει να γίνει ακόμα χειρότερη, καθώς διαβάζουμε στα ΜΜΕ σενάρια για μέτρα που θα σφίξουν κι άλλο τη θηλειά στο λαιμό μας, όπως σκέψεις για νέες αυξήσεις στο φόρο των κερδών των παικτών…

Στην ΠΟΕΠΠΠ, επιφυλασσόμαστε για νέες κινητοποιήσεις, καθώς οι αντοχές μας εξαντλούνται», καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε ακόμα:

Amazon: Τέλος στο «μπλόκο» των πιστωτικών καρτών Visa που έχουν εκδοθεί στη Βρετανία

Αναζητούν προσωπικό και δεν βρίσκουν: 40.000 κενές θέσεις εργασίας πληροφορικάριων και τεχνιτών

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι – Η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα