Επαγγελματικοί λογαριασμοί: Δεκτό το αίτημα για παράταση ως 15/1

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου ανακοινώνει εντός της ημέρας το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, αναφορικά με την προθεσμία δήλωσης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS). Η προθεσμία έληξε χθες, αλλά αρκετοί φορείς ζήτησαν έξτρα χρόνο, αίτημα το οποίο γίνεται αποδεκτό.

Όσες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, που ενώ είχαν υποχρέωση δεν δήλωσαν στο TAXISnet τον «επαγγελματικό» τραπεζικό

λογαριασμό, θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα 1.000 ευρώ.

Είναι ο λογαριασμός στον οποίο κάθε επιχειρηματίας οφείλει να συγκεντρώνει αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις από τις λιανικές συναλλαγές που πραγματοποιεί και ουσιαστικά θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί το ηλεκτρονικό μάτι της εφορίας για τα κέρδη ή τις ζημίες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των υπόχρεων που δεν τήρησε την συγκεκριμένη υποχρέωση, αν ληφθεί υπόψη το αίτημα, που έγινε τελικά δεκτό για παράταση της σχετικής προθεσμίας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, το οποίο υπέβαλε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Η χρήση «επαγγελματικών λογαριασμών» είναι σήμερα υποχρεωτική για περισσότερους από 500.000 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν 143 δραστηριότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα