Επιμένει ο Καμμένος για παραίτηση Μουζάλα - Στον Τσίπρα η απόφαση


Το λάθος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και απειλεί να διαταράξει την κυβερνητική σταθερότητα. Ο Πάνος Καμμένος που ζήτησε δημοσίως την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τίθεται θέμα για την παραμονή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον

κυβερνητικό σχηματισμό, επέμεινε στις θέσεις του και κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την συζήτηση με τον πρωθυπουργό η οποία διήρκεσε δύο ώρες, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δηλώσεις του επέμεινε να ζητεί παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα.

«Ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Οι σχέσεις μας με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες, η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη μας, ο κ. Μουζάλας δεν την έχει» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα, ο κ. Μουζάλας είναι Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός είπε ότι κατανοεί τις θέσεις που εκφράζουμε» υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα περιμένει τη λήξη της Συνόδου για το προσφυγικό και την επιστροφή Μουζάλα από τις Βρυξέλλες για να ληφθούν οι αποφάσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να αποφασίσει -τουλάχιστον επί του παρόντος... Ατύπως, ο κ. Μουζάλας είναι υπουργός υπό προθεσμία 60 ωρών μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης και 18ης Μαρτίου.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου τέθηκε και το θέμα του ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος μπορεί να είναι μια διέξοδος ώστε ο κ. Τσίπρας να απομακρύνει τον κ. Μουζάλα χωρίς να παραδεχθεί ότι υποχώρησε μπροστά στην απαίτηση του κ. Καμμένου να εκπαραθυρώσει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ωστόσο, η κόντρα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων με αφορμή το γλωσσικό ολίσθημα του Γιάννη Μουζάλα μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις:

1. Η ουσία είναι ότι ο Πάνος Καμμένος, ένας πολιτικός καιροσκόπος, ένας πολιτικός ο οποίος δεν είναι αποδεκτός ως συνομιλητής από τους Ευρωπαίους και ο οποίος ουδέποτε έχει δείξει αντίστοιχη ευθιξία για τα δικά του λάθη προσπαθεί να επιβάλλει την παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης επειδή ο Γιάννης Μουζάλας είπε τα Σκόπια «Μακεδονία» εν τη ρύμη του λόγου του.


Ο Πάνος Καμμένος δεν ένιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί όταν μέσα στη Βουλή φώναζε στους πολιτικούς του αντιπάλους «στα τέσσερα εσείς» επειδή εφάρμοζαν μνημόνια, σαν κι αυτά που υλοποιεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του ότι θα παραιτηθεί και θα εγκαταλείψει την πολιτική αν υποχρεωθεί να εφαρμόσει μνημόνιο. Και κυρίως ο υπουργός Άμυνας που έχει περιθωριοποιηθεί από τους άλλους υπουργούς Άμυνας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ λόγω της δήλωσής του ότι θα γεμίσει την Ευρώπη τζιχαντιστές δεν είδε κάτι λάθος στην δήλωση αυτή που θεωρήθηκε σαν απειλητική από τους συμμάχους της Ελλάδας.

Προφανώς, πίσω από τον εκβιασμό Καμμένου υποκρύπτονται κι άλλα ζητήματα.

2. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με το δίλημμα που θέτει στον Αλέξη Τσίπρα υλοποιεί μια κίνηση απεμπλοκής βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. Και προφανώς ο κ. Καμμένος δημιουργεί το κλίμα που θα του επιτρέψει σε επόμενο χρόνο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να διεκδικήσει την είσοδό του σε ένα άλλο μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα, ακόμη κι αν επικεφαλής θα είναι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

3. Θα είναι ο υπουργός Μετανάστευσης αυτός που θα πληρώσει την κατάσταση στην Ειδομένη; Θα χρεωθεί ο Γιάννης Μουζάλας το γεγονός ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μοιάζει να μην έχει εικόνα για το τι συμβαίνει στα ελληνοσκοπιανά σύνορα; Οτι η Κρατική Ασφάλεια και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες εμμέσως ομολόγησαν ότι δεν ξέρουν αν οι 1500 πρόσφυγες επέστρεψαν από τα Σκόπια, δηλαδή δεν ελέγχουν τα σύνορα, θα το φορτώσουμε κι αυτό στον Μουζάλα;

Την ντροπή της Ειδομένης θα την κουβαλάει ο Μουζάλας και όχι η Τασία Χριστοδουλοπούλου; Ποιος ευθύνεται για το διαλυμένο κράτος και τις λάσπες στην Ειδομένη; Ο Μουζάλας; Ποιος προκάλεσε την ανθρωπιστική καταστροφή στα ελληνοσκοπιανά σύνορα;

Ποιος ευθύνεται για την εικόνα του μη κράτους που παρουσιάζει η ελληνική πολιτεία στην Ειδομένη; Ποιος ευθύνεται που δεν μπορούν να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσοι πέταξαν τα φυλλάδια και εξώθησαν τους πρόσφυγες να περάσουν στα Σκόπια μέσα από χωράφια και χειμάρρους και άρα έχουν έστω την ηθική ευθύνη για τον πνιγμό των τριών μεταναστών;

4. Ο εκβιασμός του Πάνου Καμμένου αποκαλύπτει την κατάντια της Αριστεράς. Το μόνο που δένει Τσίπρα-Καμμένο είναι πώς θα μείνουν στην εξουσία. Και για τον ΣΥΡΙΖΑ -δυστυχώς- δεν έχει σημασία αν για να αγγιστρωθούν στην εξουσία θα ακουμπήσουν πάνω σε έναν υπερεθνικιστή.

Στο ερώτημα αν η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχές και... στομάχι η απάντηση θα δοθεί μόλις οριστικοποιηθεί αν ο Γιάννης Μουζάλας θα παραιτηθεί ή όχι. Είναι προφανές ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας υποκύψει στον εκβιασμό Καμμένου και ζητήσει την παραίτηση Μουζάλα για ένα γλωσσικό ολίσθημα θα αποδείξει ότι είναι όμηρος των ΑΝΕΛ και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατηθεί στην εξουσία με κάθε κόστος και καταπατώντας τις όποιες αρχές νομίζει ότι διατηρεί. Αν όμως ο κ. Τσίπρας πει στον κ. Καμμένο ως εδώ, καθόλου σίγουρο δεν πρέπει να θεωρείται ότι θα απειληθεί η κυβερνητική σταθερότητα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία με Ένωση Κεντρώων, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Θρίλερ στην κυβέρνηση: Υπό παραίτηση ο Μουζάλας - Ο Καμμένος στο Μαξίμου
Σε θρίλερ για την κυβέρνηση εξελλίσσεται το ζήτημα Μουζάλα, που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» καθώς κατά πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει υποβάλει την παραίτησή του. Λίγο πριν τις 11:30 ολοκληρώθηκε σύσκεψη του στενού κομματικού επιτελείου υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ στη συνέχεια στο πρωθυπουργικό μέγαρο μετέβη ο Πάνος Καμμένος ο οποίος είχε συνάντηση δίωρης διάρκειας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος κόντρα στο Μαξίμου που καλύπτει τον υπουργό, επιμένει να ζητά την παραίτησή του, θέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα «ή εγώ ή αυτός». Ο κ. Καμμένος διαμόρφωσε έτσι κλίμα σύγκρουσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού για το ζήτημα.

Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που προσήλθαν στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου -πριν την συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου- ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Νίκος Φίλης, Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, o Νίκος Παππάς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Αφού έκανε γκάφα πρέπει να παραιτηθεί

«Ό,τι συγγνώμη και να ζητήσει, από εδώ και πέρα θα παίζει ένα βίντεο όπου Έλληνας υπουργός θα αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία"», επισήμανε νωρίτερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πάνος Κάμμενος και ξεκαθάρισε: «Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, σας λέω καθαρά ότι ο κύριος Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Με την στάση μου στα εθνικά θέματα εδώ και 25 χρόνια δεν πρόκειται να στηρίξω έναν υπουργό που κάνει τραγικό έγκλημα».

«Αφού έκανε γκάφα, όπως ο ίδιος λέει, πρέπει να έχει την ευθιξία να πάει σπίτι του!», είπε.

«Η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές και πήραμε αποφάσεις πολύ σκληρές για εμάς», είπε ο κύριος Καμμένος μιλώντας για το κόμμα του, αναφέροντας με τη σειρά τα παραδείγματα των στελεχών του Παναγιώτη Σγουρίδη, Δημήτρη Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη, που όπως είπε, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνοχή της κυβέρνησης.

«Ο κύριος Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί, αν κάνεις γκάφα στην πολιτική ή λάθος, το πληρώνεις» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε: «Την ώρα που συζητάμε το τέλος της αξιολόγησης και την διαγραφή του χρέους, δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες δηλώσεις». Μάλιστα, ο κύριος Καμμένος, αναφέρθηκε και στο παρελθόν, λέγοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Μουζάλας κάνει τέτοια λάθη και τα καταπίνουμε, είχε μιλήσει για 150.000 πρόσφυγες, μετά μίλησε για ενσωμάτωση...».

Πρέπει να παραιτηθεί, τόνισε, «το ίδιο έκανε και ο Σγουρίδης, Καμμένος, Χαϊκάλης χωρίς τόσο σοβαρούς λόγους».

Αναφορικά με την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό, είπε: «Την ώρα που μίλησα με τον πρωθυπουργό, δεν είχε δει τίποτα, τον ενημέρωσα και μου είπε ότι θα το δει γιατί δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος και μου είπε πως θα μιλήσουμε σήμερα. Δεν μπορούμε τώρα να αφήσουμε τέτοιου είδους ζητήματα να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή. Έχω ήδη συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ αύριο το πρωί».

Πάντως ο ίδιος ο κύριος Καμμένος, παρά το ότι ουσιαστικά έθεσε το ζήτημα με τις θέσεις του, απέφυγε να δηλώσει ρητά πως εφόσον δεν παραιτηθεί ή αποπεμφθεί ο Γιάννης Μουζάλας θα φύγει εκείνος από την κυβέρνηση: «Να δούμε τι θα κάνει ο ίδιος ο κύριος Μουζάλας σήμερα και θα μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Η ενδοκυβερνητική κρίση προκλήθηκε όταν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε χθεσινή του συνέντευξη στον Σκάι αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Αναφερόμενος στα προχθεσινά γεγονότα στην Ειδομένη και στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους πρόσφυγες παρασύροντάς τους να περάσουν τα σύνορα, ο κ. Μουζάλας είπε: «...νομίζουμε, έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη, και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία...».

Το βίντεο με τη δήλωση Μουζάλα

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα» ανέφερε σε άλλη του δήλωση στον Αθήνα 9.84.

Ήταν όμως αργά αφού το πολιτικό σκηνικό είχε πάρει φωτιά. Δεν ήταν μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν. Η πιο σκληρή τοποθέτηση ήλθε από τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο ο οποίος σε tweet του ανέφερε: «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του».

Το tweet του Πάνου Καμμένου

Μάλιστα, παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και την παρασκηνιακή προσπάθεια από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου να υποβαθμιστεί το θέμα, οι ΑΝΕΛ επέμειναν μετά τα μεσάνυχα με ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρουν: «Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και "γκάφες", ούτε μια φορά. Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του". Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα "Μακεδονία" και την ιστορία μας».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία ζήτησε με ανακοίνωσή της την παραίτηση του υπουργού: «Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

Μέσω Twitter τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία"; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;».

Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη

Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός ζήτησε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με το ατόπημα του αυτό ο υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».

Το σαρδάμ δεν είναι λόγος παραίτησης επισημαίνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα».

Ντροπιαστική χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων την γκάφα του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Καλεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες: «Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση, το να λένε τα Σκόπια "Μακεδονία". Και να που έγινε και αυτό δια στόματος του κ. Μουζάλα. Η πράξη αυτή είναι το λιγότερο ντροπιαστική για όλους τους Έλληνες. Καλούμε αμέσως τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τα λεγόμενα του κ. Μουζάλα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συναγερμός στο Μαξίμου που υποβαθμίζει το θέμα
Στο Μαξίμου σήμανε συναγερμός και μετά τις πρώτες εξηγήσεις του κ. Μουζάλα αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η γραμμή της υποβάθμισης του θέματος, ενώ απορρίφθηκε το ενδεχόμενο παραίτησης που θα αποτελούσε πλήγμα στην κυβέρνηση σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία με ανοικτό το προσφυγικό και την διαπραγμάτευση. Έτσι παράλληλα με τις εξηγήσεις και την συγγνώμη του κ. Μουζάλα το Μαξίμου διέρρεε ότι δεν πρόκειται για διαφορετική θέση του υπουργού αλλά για παραδρομή και είναι τουλάχιστον υπερβολική η απαίτηση για παραίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο απαντούσε στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, όχι όμως και του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.

Στην διαρροή του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει: «Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

Λίγο μετά την 01:00 τα ξημερώματα, ο ίδιος ο κύριος Μουζάλας επανήλθε στο θέμα με επίσημη ανακοίνωσή του, όπου αναφέρει: «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ».

Φίλης για Μουζάλα: Το βασικό ζήτημα είναι η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος

Για μια «ατυχή λέξη» έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας το πρωί της Τρίτης το ζήτημα Μουζάλα.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του κοινωνικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες «Καλώς τους», ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον Γιάννη Μουζάλα, λέγοντας ότι «υπάρχει γενική εκτίμηση για εκείνον και αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδας».

«Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής λέξη», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα συζητεί τώρα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αρχηγό των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «παραμονή της νέας Συνόδου Κορυφής», το βασικό ζήτημα είναι «η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος να εκφράζεται και στα πρόσωπα και στην πολιτική που ακολουθείται».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον κ. Καμμένο, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι δεδομένη η κυβερνητική συνοχή, ως προς τις πολιτικές που ακολουθεί και έως προς τα πρόσωπα».

Σύμβουλος του Φίλη στηρίζει Μουζάλα

Στο πλευρό του Γιάννη Μουζάλα για τη χρήση της ονομασίας «Μακεδονία» για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στάθηκε με ανάρτησή του σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook είναι σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας αρμόδιος για θέμα Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων/ Αλληλεγγύης, αφενός τάχθηκε κατά της παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού και αφετέρου χαρακτήρισε «παράλογο» να ζητάς «από ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε έναν τόπο που τον έλεγαν Μακεδονία να τους στερείς το δικαίωμα να ζουν σε αυτή τη χώρα με αυτό το όνομα».

Οι επίμαχες αναρτήσεις του κ. Δημητρακόπουλου, τις οποίες επισήμανε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν ως εξής:

Πηγή: protothema.gr

Keywords
καμμενος, τσιπρας, ανεξαρτητοι ελληνες, αλέξης τσίπρας, αδωνις γεωργιαδης, σκοπια, συριζα, βρυξέλλες, βουλη, μνημονιο, νατο, ελλαδα, δίλημμα, ΠΑΣΟΚ, δραγασάκης, υπουργοι, ρητά, μκο, αθηνα, tweet, αποδειξεις, διευκρινίσεις, twitter, νεα δημοκρατια, ΠΓΔΜ, ΕΡΤ, facebook, protothema, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, δραγασάκης, αλέξης τσίπρας, κομματα, ενωση κεντρωων, βιντεο, ρητά, το θεμα, δημοκρατια, εθνικη, ηθικη, θεμα, θριλερ, κοντρα, μκο, ομηρος, πλαισιο, σκαι, ωρα, αδωνις, ανθρωπος, αφορμη, βραδυ, βρυξέλλες, γεγονοτα, γεγονος, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, διευκρινίσεις, δίλημμα, δοθει, εγινε, ειπε, εκτιμηση, ελπιδα, επρεπε, ευθυνη, ευρωπη, ζητα, ιδεα, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, εικονα, κυβερνηση, κινηση, κλιμα, κομμα, λαθη, λαθος, ληξη, λογο, μακεδονια, μαξιμου, μητσοτακης, νατο, ντροπη, ξημερωματα, ομαδα, ολγα, ονομα, ουσιαστικα, ουσια, παρουσιαση, πολιτεια, προβληματα, πρωι, σιγουρο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σειρα, σπιτι, τασια, υπουργος παιδειας, φυλλαδιο, φυλλαδια, φορα, ωρες, ασφαλεια, δικαιωμα, ενωση, εθνικο, εθνικα θεματα, χωρα, μια φορα, μοιαζει, μπροστα, tweet, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, protothema, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα